Ramen en deuren Dendermonde

Welke stijl past bij uw huis? PVC, houten of aluminium ramen en deuren?

PVC

Deuren en ramen van PVC zijn onderhoudsarm, duurzaam en isoleren goed.

Meer informatie

Hout

Hout is relatief goedkoop in aanschaf, makkelijk van kleur te veranderen en gaat lang mee.

Meer informatie

Aluminium

Deuren en ramen van aluminium zijn onderhoudsvrij. Het is licht en sterk tegelijk.

Meer informatie

PVC ramen en deuren

pvc ramen en deuren Dendermonde

Eigentijdse uitstraling met prima isolatie

Hoewel vele woningen in Dendermonde nog beschikken over houten ramen en deuren, kiezen steeds meer klanten om deze te vervangen door PVC. PVC is een kunststof dat verkrijgbaar is vele verschillende soorten en patronen. Steeds meer klanten kiezen voor PVC als basis voor hun ramen en deuren, omdat dit een uitstekende isolatiewaarde biedt. Ramen van PVC bestaan namelijk uit drie verschillende lagen. Allereerst een buitendichting, die koude neerslag tegenhoudt. De middendichting houdt wind- en water tegen en door de binnendichting profiteert u tevens van een optimale geluidsisolatie. Bovendien kunnen wij met PVC de houtlook erg goed nabootsen. Zo profiteert u van de warme uitstraling van hout zonder daarbij in te hoeven leveren op de isolatiewaarde!

Veiligheid met een buitendeur

Als u de veiligheid van uw woning in Dendermonde wilt vergroten, dan is kunststof voor uw deur tevens een prima keuze. Naast het feit dat het kunststof erg sterk is, worden deuren veelal geleverd met speciaal veiligheidsbeslag. Dit beslag zorgt ervoor dat de kans op inbraak een stuk kleiner is. U kunt uw buitendeur bijvoorbeeld extra laten beveiligen door te kiezen voor een driepuntsluiting. Een buitendeur met een driepuntsluiting draait u op drie verschillende punten op slot. Hierdoor is het openbreken van de buitendeur een stuk moeilijker. Combineer de driepuntsluiting met blokscharnieren, zodat de voordeur niet uit het deurkozijn getild kan worden.

Isolatie en onderhoud

Eén van de grotere voordelen van PVC is de verbeterde isolatiewaarde. Maar wat veel klanten uit Dendermonde ook belangrijk vinden, is dat kunststof maar weinig onderhoud vereist. Waar u een houten voordeur goed moet onderhouden door het schilderwerk te herstellen en vernieuwen, hoeft u kunststof buitendeuren enkel af en toe te reinigen. Met lauwwarm water en een zachte spons ontdoet u uw voordeur en ramen eenvoudig van allerlei soorten vervuiling. Dit is voldoende om de lange levensduur van de PVC buitendeuren te garanderen. Wel raden wij u aan om eens per jaar alle bewegende delen te voorzien van een smeerbeurt, zodat alles soepel blijft openen. Heeft u last van een hardnekkige vlek of is er toch een beschadiging ontstaan op uw ramen of deuren? Neem dan contact op met een specialist uit Dendermonde, hij kan u hierbij verder helpen.

pvc ramen prijzen Dendermonde

Prijzen

De prijzen van PVC verschillen per situatie. Uiteraard zijn de totale kosten afhankelijk van de afmetingen van de ramen of deuren, maar er zijn nog meer factoren van invloed op de totaalprijs. Zo is het uurloon van de specialist uit Dendermonde tevens van belang. Gemiddeld wordt er in Dendermonde voor het plaatsen 50% van de totaalprijs gerekend. Dit uurtarief verschilt echter per vakman, daarom raden wij u aan meerdere offertes te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niets teveel betaalt. Een andere belangrijke factor is de functie van het raam of de deur. Zo zijn binnendeuren vele malen voordeliger dan buitendeuren en betaalt u voor een vast raam gemiddeld minder dan voor een schuifraam, en is een draai-kiepraam duurder dan een valraam. Voor vaste ramen van één vierkante meter betaalt u ongeveer €100,- tot €200,-, exclusief montagekosten en een gemiddeld schuifraam kost ongeveer €750,- tot €850,-. Voor binnendeuren ligt de prijs ongeveer tussen de €550,- tot €750,- en voor buitendeuren betaalt u gemiddeld €850,- tot €1.100,- inclusief plaatsen.

Prijstabel: PVC ramen en deuren

Type: Oppervlakte: Richtprijzen*:
Vast raam 1 m x 1 m €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam 1 m x 1 m €150,- tot €250,-
Valraam 50 cm x 50 cm €50,- tot €100,-
Schuifraam 1,5 m x 1 m €750,- tot €850,-
Binnendeur 2 meter x 90 cm €550,- tot €750,-
Buitendeur 2 meter x 90 cm €850,- tot €1.100,-

(*) – de richtprijzen van de ramen zijn inclusief btw en isolatieglas. Echter exclusief montage. Voor het plaatsen van een pvc raam wordt ongeveer €200,- per m2 gerekend. De prijzen van de deuren zijn inclusief plaatsing, btw en glas.

Specialist inschakelen voor PVC ramen of deuren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Dendermonde!

Gratis offertes aanvragen

Houten ramen en deuren

houten ramen en deuren Dendermonde

Welke houtsoort is geschikt?

Hoewel PVC diverse voordelen biedt, kiest menig woningeigenaar uit Dendermonde nog steeds voor het plaatsen van houten ramen en deuren. Hout geeft een warme uitstraling die perfect past bij oudere woningen. Zeker als u het karakter van het huis in Dendermonde wilt behouden, raden wij u aan om bij oudere woningen te kiezen voor houten deuren en ramen. Er bestaan vele verschillende houtsoorten, maar niet al het hout is geschikt voor buitenschrijnwerk. Vaak denken klanten dat enkel hardhouten soorten geschikt zijn voor ramen en buitendeuren, maar in feite heeft de term niets te maken met de hard- en duurzaamheid van het hout. Er zijn dus zowel zachte- als hardhouten varianten geschikt. Wat vooral belangrijk is, is de duurzaamheidsklasse van het hout. Er bestaan 5 klasses, waarvan hout uit klasse 1 het beste bestand is tegen de weersomstandigheden. Eén van de meest gebruikte houtsoorten is de dark red meranti. Meranti is verkrijgbaar in een duurzaamheidsklasse 2 tot 4. Een zachte houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse is Robinia.

Houten buitendeuren op maat

Bij klassieke woningen in Dendermonde is een houten buitendeur praktisch onmisbaar! Bij de leveranciers uit ons netwerk heeft u de keuze uit verschillende stijlen buitendeuren, die voor u volledig op maat worden gemaakt. Meestal bestaan de deuren uit meranti of massief eikenhout. Juist doordat uw nieuwe deuren op maat gemaakt worden, heeft u een ruime keuze uit de verschillende stijlen. Wilt u graag een strakke, moderne voordeur of wilt u liever klassieke deuren met sierlijke lijsten? Een voordeur met veel beglazing, of wilt u iets meer privacy? Geef uw wensen door aan een leverancier uit Dendermonde en zij ontwerpen een buitendeur die volledig naar uw smaak is.

houten ramen prijzen Dendermonde

Prijzen

Overweegt u het plaatsen van houten deuren of ramen? Dan bent u iets voordeliger uit dan wanneer u voor kunststof zou kiezen. Kiest u bovendien voor hardhouten ramen? Dan is de levensduur nagenoeg gelijk. Ook bij houten kozijnen geldt dat de prijs door diverse factoren beïnvloedt wordt. Zo gaat de onderstaande tabel bijvoorbeeld uit van isolatieglas. In sommige gevallen kiezen klanten echter voor triple glas, waardoor de prijs verder oploopt. Een andere grote invloed is de arbeidskosten. Doorgaans kost dit ongeveer 50% van de totale prijs, maar per leverancier kunnen hier tientallen euro’s verschil in zitten. Het is dus mogelijk om tot honderden euro’s op de totaalprijs te besparen door simpelweg de offertes van diverse aanbieders te vergelijken.

Prijstabel: Houten ramen en deuren

Type: Oppervlakte: Richtprijzen*:
Vast raam 1 m x 1 m €150,- tot €300,-
Draai-kiepraam 1 m x 1 m €250,- tot €400,-
Valraam 50 cm x 50 cm €150,- tot €200,-
Schuifraam 1,5 m x 1 m €750,- tot €950,-
Binnendeur 2 meter x 90 cm €550,- tot €850,-
Buitendeur 2 meter x 90 cm €900,- tot €1.200,-

(*) – de richtprijzen van de ramen zijn inclusief btw en isolatieglas. Echter exclusief montage. Voor het plaatsen van een houten raam wordt ongeveer 50% van de kosten gerekend. De prijzen van de deuren zijn wel inclusief plaatsing en btw, maar zonder het glas.

Houten ramen of deuren plaatsen in Dendermonde?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Dendermonde!

Ja, stuur mij gratis offertes

Aluminium ramen en deuren

aluminium ramen en deuren Dendermonde

Licht en sterk

Hoewel het in Dendermonde niet veel wordt toegepast, is het plaatsen van aluminium ramen zeker een mogelijkheid. Het grote voordeel van aluminium ramen is dat het enorm sterk is en niet zwaar. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor grote raampartijen of een schuifraam. Aluminium is namelijk sterk genoeg om alle beglazing te kunnen dragen, maar zo licht dat het overal toegepast kan worden. Aluminium heeft een enorm stijlvolle uitstraling en er is de keuze uit diverse raamprofielen. Zo biedt aluminium deur of raamwerk een enorm hoge isolatiewaarde, waardoor het erg geschikt is als buitendeuren. Natuurlijk kunt u aluminium tevens toepassen bij binnendeuren. De stijlvolle uitstraling past goed bij moderne interieurs. Tot slot is het goed om te weten dat aluminium nauwelijks onderhoud vereist, en dat het een lange levensduur heeft. Het aluminium wordt namelijk niet aangetast door de zon of vocht, waardoor het erg goed bestand is tegen allerlei weersinvloeden van buitenaf.

aluminium prijzen

Prijzen

Hieronder in de tabel staan de gemiddelde prijzen voor aluminium deuren en prijzen. Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen richtprijzen zijn, en dat deze per leverancier kunnen verschillen. De totaalprijs wordt namelijk door diverse factoren beïnvloedt: de arbeidskosten, de materiaalkosten, de montagekosten en de sloopkosten. Ook de keuze voor het soort raam is een grote invloed op de prijs. Een vast raam, een kozijn dat niet open kan, is de meest voordelige optie. Dit kost ongeveer €250,- tot €350,- per vierkante meter. Voor de arbeidskosten wordt in Dendermonde ongeveer 50% van de totaalprijs gerekend. Deze prijs verschilt echter per aanbieder, daarom loont het altijd om de prijzen van diverse specialisten met elkaar te vergelijken.

Prijstabel: Aluminium ramen en deuren

Type: Oppervlakte: Richtprijzen*:
Vast raam 1 m x 1 m €250,- tot €350,-
Draai-kiepraam 1 m x 1 m €450,- tot €550,-
Valraam 50 cm x 50 cm €225,- tot €275,-
Schuifraam 1,5 m x 1 m €1.150,- tot €1.350,-
Binnendeur 2 meter x 90 cm €700,- tot €900,-
Buitendeur 2 meter x 90 cm €1.150,- tot €1.350,-

(*) – de richtprijzen van de ramen zijn inclusief btw en isolatieglas. Echter exclusief montage. Voor het plaatsen van een alu raam wordt ongeveer 50% van de kosten gerekend. De prijzen van de deuren zijn wel inclusief plaatsing en btw, maar zonder het glas.

Overweegt u stijlvolle aluminium ramen of deuren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Dendermonde!

Gratis offertes aanvragen

Soorten ramen

Eén van de factoren die de prijs beïnvloedt, is het soort raamkozijn dat u laat plaatsen. Waarschijnlijk bent u wel bekend met een vast raam: deze kan niet geopend of gesloten worden en zit altijd dicht. De installatie van een vast raam is vaak relatief eenvoudig, waardoor dit een relatief goedkope optie is. Een vast raam wordt in Dendermonde veelal gecombineerd met een draai-kiepraam. U kan een draai-kiepraam zowel horizontaal als verticaal openen. De installatie van dit type raamkozijn is echter een stuk ingewikkelder, waardoor de prijzen ook een stuk hoger liggen. Andere soorten ramen die specialisten uit Dendermonde met enige regelmaat plaatsen zijn een valraam en een schuifraam. Een valraam valt naar binnen als u hem opent, en een schuifraam schuift u opzij om te openen.

buitendeuren

Wat voor deursoorten zijn er?

Bent u op zoek naar nieuwe deuren voor uw huis in Dendermonde? Er bestaan verschillende deursoorten. De twee meest bekende deursoorten zijn waarschijnlijk binnendeuren en buitendeuren. Omdat er aan binnendeuren minder strenge eisen gesteld worden, kunnen deze niet zomaar als buitendeur gebruikt worden. Ook binnen de categorie binnendeuren bestaan er twee verschillende soorten: stompe en opdekdeuren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn, terwijl een stompe deur volledig in het kozijn valt. Dit is ook de reden waarom opdekdeuren enkel als binnendeuren gebruikt worden, omdat deze simpelweg niet voldoende bescherming bieden. Wilt u liever unieke binnendeuren in huis? Vervang uw standaard binnendeur dan door bijvoorbeeld een glazen deur of schuifdeur.

Kom in contact met specialisten uit uw regio!

Wilt u uw hardhouten ramen laten vervangen? Of is uw kunststof voordeur na al die jaren eindelijk aan vervanging toe? Weet u niet goed welk materiaal de beste keuze is? Laat ons u helpen met het vinden van een specialist uit Dendermonde. Over de afgelopen jaren hebben wij een netwerk van bedrijven in heel Vlaanderen kunnen opbouwen. Laat uw gegevens achter via ons contactformulier zodat wij u de offertes kunnen toesturen van maximaal 5 bedrijven uit Dendermonde. Vergelijk de prijzen van de verschillende aanbieders, zodat u zeker weet dat u de juiste prijs betaalt. Dankzij onze werkwijze bespaart u maar liefst 30% op de totale kosten!

ramen en deuren plaatsen Dendermonde
Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.