Ramen en deuren Lokeren

Welke stijl past bij uw huis? PVC, houten of aluminium ramen en deuren?

PVC

Deuren en ramen van PVC zijn onderhoudsarm, duurzaam en isoleren goed.

Meer informatie

Hout

Hout is relatief goedkoop in aanschaf, makkelijk van kleur te veranderen en gaat lang mee.

Meer informatie

Aluminium

Deuren en ramen van aluminium zijn onderhoudsvrij. Het is licht en sterk tegelijk.

Meer informatie

PVC ramen en deuren

ramen en deuren Lokeren

Eigentijdse uitstraling met prima isolatie

Steeds vaker kiezen klanten uit Lokeren voor het vervangen van hun houten ramen. Vaak valt de keuze op ramen van PVC. PVC is namelijk relatief voordelig en is verkrijgbaar in diverse patronen en kleuren. Door te kiezen voor PVC met een houtnerf, is het goed mogelijk om de authentieke uitstraling van het hout na te bootsen. Hierdoor kan u met PVC alle kanten op: wilt u graag een strakke afwerking voor een moderne uitstraling? Of kiest u voor het nabootsen van echte houten ramen of binnendeuren dat geheel in stijl van uw woning is? Als wij klanten uit Lokeren vragen naar de motivatie achter hun keuze voor het plaatsen van PVC ramen, dan is het gebrek aan onderhoud een veel gehoord antwoord. PVC hoeft namelijk nauwelijks onderhouden te worden, terwijl het toch jarenlang meegaat. Hierdoor is PVC erg makkelijk in gebruik. Een ander veelgehoorde motivatie is de uitstekende isolatie. Dankzij de goede isolatiewaarde van PVC verdient u de investering in uw ramen namelijk op termijn weer terug.

Veiligheid met een buitendeur

U kan PVC tevens prima toepassen op uw buitendeuren in Lokeren. Het kunststof draagt namelijk bij aan het vergroten van de veiligheid. De PVC deuren die door de leveranciers uit ons netwerk in Lokeren geleverd worden zijn allen voorzien van veilig hang- en sluitwerk. Als u kiest voor PVC buitendeuren, zoals de voordeur, overweeg dan tevens veiligheidsbeslag aan te schaffen. Met veiligheidsbeslag maakt u de kans op een inbraak nog kleiner. Laat bijvoorbeeld een driepuntsluiting plaatsen. Als u uw PVC voordeur nu op slot draait, draait de deur op drie verschillende punten op slot: boven, in het midden en onderaan de voordeur. Een driepuntsluiting alleen zorgt al voor een kleinere kans op inbraak, maar als u uw buitendeuren nog veiliger wilt maken dan combineert u de driepuntsluiting met sterke sloten en scharnieren zodat inbrekers de buitendeuren niet uit de kozijnen kunnen tillen. Een ander voordeel van PVC is dat deze moeilijk ontvlambaar zijn. Hierdoor zullen kunststof buitendeuren een eventuele brand vertragen.

Isolatie en onderhoud

Kunststof staat bekend om zijn uitstekende isolatiewaarde. Wanneer u ramen of deuren van kunststof laat plaatsen, dan bestaat het materiaal uit verschillende kamers. Deze kamers zijn gevuld met stilstaande lucht, wat de oorzaak is van de hoge isolatiewaarde. Door uw houten ramen te vervangen door PVC bespaart u dus enorm op uw jaarlijkse stookkosten. Een gemiddeld huishouden houdt hier ongeveer €250,- per jaar aan over! Dat houdt in dat u de investering in uw kunststof ramen al na een paar jaar weer terugverdiend hebt. Wilt u zeker weten dat uw ramen en deuren optimaal isoleren? Dan is de keuze voor kunststof alleen niet voldoende. Houd ook rekening met de isolatiewaarde van de beglazing, omdat dit ook een groot warmtelek kan zijn. De meeste specialisten uit Lokeren plaatsen standaard isolatieglas, maar twijfel niet om te vragen naar de mogelijkheden van HR+++ beglazing.

PVC ramen prijzen Lokeren

Prijzen

Omdat de leveranciers uit Lokeren uw ramen, buiten- en binnendeuren volledig op maat produceren, is het lastig een indicatieprijs te geven. Immers: de prijs verschilt per situatie. Er zijn diverse factoren die de totaalprijs beïnvloeden: de keuze voor het raamprofiel, het type beglazing in uw ramen, de kwaliteit van het hang- en sluitwerk en eventueel de afwerking. Wanneer u kunststof met een houtnerf imitatie wilt kopen, dan zal de prijs iets hoger liggen dan wanneer u een standaard wit kozijn aanschaft. Bovendien speelt de raamsoort een belangrijke rol in het bepalen van de prijs, en zal u ook nog arbeidskosten moeten betalen. De arbeidskosten liggen gemiddeld rond 50% van de totaalprijs, maar deze verschillen per leverancier in Lokeren enorm. Vergelijk daarom de verschillende offertes, zodat u zeker weet dat u de juiste prijs betaalt.

Prijstabel: PVC ramen en deuren

Type: Oppervlakte: Richtprijzen*:
Vast raam 1 m x 1 m €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam 1 m x 1 m €150,- tot €250,-
Valraam 50 cm x 50 cm €50,- tot €100,-
Schuifraam 1,5 m x 1 m €750,- tot €850,-
Binnendeur 2 meter x 90 cm €550,- tot €750,-
Buitendeur 2 meter x 90 cm €850,- tot €1.100,-

(*) – de richtprijzen van de ramen zijn inclusief btw en isolatieglas. Echter exclusief montage. Voor het plaatsen van een pvc raam wordt ongeveer €200,- per m2 gerekend. De prijzen van de deuren zijn inclusief plaatsing, btw en glas.

Plaatser inschakelen voor PVC ramen of deuren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Lokeren!

Gratis offertes aanvragen

Houten ramen en deuren

houten ramen en deuren Lokeren

Welk houtsoort is geschikt?

Hout is een natuurproduct, en daarom zijn houten ramen en deuren kwetsbaarder dan kunststof of aluminium. Dat is tevens de reden waarom niet iedere houtsoort geschikt is voor gebruik buitenshuis. Veel klanten in Lokeren denken dat enkel hardhouten deuren buiten geplaatst kunnen worden, maar dit is niet waar. De term ‘hardhouten’ doelt namelijk enkel op de boom waar het van afkomstig is, en niet zozeer op de werkelijke hardheid van het hout. Daardoor is ook zachthout geschikt als buitenschrijnwerk. Het is bij de keuze van het materiaal wel belangrijk om op de duurzaamheidsklasse te letten. Er zijn 5 verschillende duurzaamheidsklassen. Klasse 1 is zeer duurzaam, en houten ramen met deze duurzaamheidsklasse gaan meer dan 25 jaar lang mee. Klasse 3 wordt beschouwd als matig duurzaam en gaat 10 tot 15 jaar mee, terwijl duurzaamheidsklasse 5 binnen 5 jaar al aan vervanging toe is. Meranti is een veelgebruikte houtsoort. Dark red meranti is verkrijgbaar in vele verschillende soorten, en komt in duurzaamheidsklasses 2 – 4. Een specialist uit Lokeren kan vertellen welke soort Meranti het meest geschikt is.

Houten buitendeuren op maat

Aan buitendeuren worden diverse eisen gesteld: de buitendeuren moet uw woning beveiligen tegen inbrekers en ze moeten uw woning goed isoleren zodat u geen warmte verliest. Een leverancier uit Lokeren kan uw buitendeuren volledig op maat leveren. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er vooraf iemand bij u langs komt om de maten op te nemen. Zo weet u zeker dat er geen meetfouten gemaakt worden en dat uw nieuwe buitendeuren het juiste formaat hebben. Maar buitendeuren op maat betekent ook dat u zelf bepaald hoe de deuren eruit komen te zien. U bepaalt welke kleur de voordeur krijgt, in welke mate deze beveiligd wordt, hoe groot het raam in de deur wordt en ook de stijl van de voordeur wordt volledig naar uw wensen aangepast. Met sierlijke lijsten creëert u al snel een traditionele uitstraling, terwijl u met rechte lijnen juist een modernere look realiseert. De specialisten uit Lokeren hebben een oog voor detail en zorgen ervoor dat uw nieuwe voordeur volledig naar uw wensen is ontworpen.

prijzen van houten schuiframen en deuren

Prijzen

De prijzen van houten ramen zijn afhankelijk van vele verschillende factoren. Zo is de houtsoort allereerst van grote invloed. Er bestaan vele houtsoorten, die allen een andere prijs hebben. Voor een hardhouten raam van Meranti hout betaalt u bijvoorbeeld minder dan voor een hardhouten raam van Afzelia. Dat komt omdat Meranti een lagere duurzaamheidsklasse heeft. Een tweede invloed op de prijs is de keuze voor de beglazing. Standaard dubbel glas is de meest voordelige keuze, al is de isolatiewaarde hiervan niet erg goed. Wij raden u aan om voor minimaal HR++ glas te kiezen, dit kost ongeveer €85,- tot €100,- per vierkante meter. De prijzen in onderstaande tabel zijn richtprijzen, en geven geen garantie voor de werkelijke kosten. Houd er rekening mee dat hier de montagekosten nog niet bij gerekend zijn, dit zullen ongeveer 50% van het totaalbedrag zijn. Op de arbeidskosten bespaart u eenvoudig door meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Prijstabel: Houten ramen en deuren

Type: Oppervlakte: Richtprijzen*:
Vast raam 1 m x 1 m €150,- tot €300,-
Draai-kiepraam 1 m x 1 m €250,- tot €400,-
Valraam 50 cm x 50 cm €150,- tot €200,-
Schuifraam 1,5 m x 1 m €750,- tot €950,-
Binnendeur 2 meter x 90 cm €550,- tot €850,-
Buitendeur 2 meter x 90 cm €900,- tot €1.200,-

(*) – de richtprijzen van de ramen zijn inclusief btw en isolatieglas. Echter exclusief montage. Voor het plaatsen van een houten raam wordt ongeveer 50% van de kosten gerekend. De prijzen van de deuren zijn wel inclusief plaatsing en btw, maar zonder het glas.

Houten ramen of deuren plaatsen in Lokeren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Lokeren!

Ja, ik wil gratis offertes ontvangen

Aluminium ramen en deuren

aluminium ramen en deuren Lokeren

Licht en sterk

Kunststof en houten ramen zijn verreweg de populairste keuzes in Lokeren. Toch zijn dit niet uw enige opties. Steeds vaker vragen klanten uit Lokeren naar de mogelijkheden van een aluminium raam. Aluminium is over het algemeen een duurdere keuze, maar dit biedt vele voordelen. Zo zorgt aluminium voor een unieke uitstraling, die erg goed past bij een industrieel of modern interieur. Daar komt bij dat aluminium een enorm goede isolatiewaarde heeft, waardoor u een maximale besparing haalt op uw stookkosten. Dit zorgt ervoor dat u de investering in de aluminium ramen op termijn weer terugverdiend. Een groot voordeel van aluminium is het lichte gewicht. Kiest u bijvoorbeeld voor een aluminium deur of schuifraam, dan kunt u ervan uitgaan dat u het schuifraam heel soepel opzij schuift. Ondanks het lage gewicht, is aluminium toch erg sterk. Hierdoor is het in staat om grote raampartijen te kunnen tillen.

kosten aluminium ramen en deuren

Prijzen

Alu ramen komen met vele voordelen, maar het is helaas wel één van de duurdere materialen. Per vierkante meter betaalt u, inclusief montage, ongeveer €800,- tot €950,-. Wel bent u met deze investering jarenlang voorzien van kwalitatieve ramen en deuren die nauwelijks onderhoud vereisen. De prijzen van alu ramen en deuren verschillen per situatie. De afmetingen zijn natuurlijk van invloed, maar de functie van het raam speelt ook een grote rol. Het aanschaffen van een draai-kiepraam is bijvoorbeeld prijziger dan de aankoop van een vast raam. Zo betaalt u tevens aanzienlijk minder voor alu binnendeuren ten opzichte van buitendeuren. Voor de arbeidskosten kunt u gemiddeld 50% van rekenen. Wilt u zeker weten wat u gaat betalen? Twijfel dan niet om een aantal offertes aan te vragen via ons contactformulier.

Prijstabel: Aluminium ramen en deuren

Type: Oppervlakte: Richtprijzen*:
Vast raam 1 m x 1 m €150,- tot €300,-
Draai-kiepraam 1 m x 1 m €450,- tot €550,-
Valraam 50 cm x 50 cm €225,- tot €275,-
Schuifraam 1,5 m x 1 m €1.150,- tot €1.350,-
Binnendeur 2 meter x 90 cm €700,- tot €900,-
Buitendeur 2 meter x 90 cm €1.150,- tot €1.350,-

(*) – de richtprijzen van de ramen zijn inclusief btw en isolatieglas. Echter exclusief montage. Voor het plaatsen van een alu raam wordt ongeveer 50% van de kosten gerekend. De prijzen van de deuren zijn wel inclusief plaatsing en btw, maar zonder het glas.

Overweegt u stijlvolle aluminium ramen of deuren?

Bespaar door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van specialisten uit Lokeren!

Gratis offertes aanvragen

Soorten ramen

Bent u op zoek naar nieuwe ramen? Dan heeft u volop keuze uit verschillende raamsoorten. Vaak worden er meerdere ramen met elkaar gecombineerd. Een vast raam is een kozijn dat niet geopend kan worden. Deze wordt in de praktijk vrijwel altijd gecombineerd met een draai-kiepraam of val raam, zodat er toch voldoende ventilatie aanwezig is. Een draai-kiepraam is een kozijn dat twee kanten op geopend kan worden: horizontaal en verticaal. Door het raam verticaal te openen kan u de ruimte in korte tijd voorzien van een grote hoeveelheid frisse lucht. Horizontaal openen is daarentegen beter geschikt voor een continue luchtverversing. Dit is een stuk veiliger, omdat er niet zomaar iemand door het raam naar binnen kan komen. Wilt u toch iets anders? Wellicht is een schuifraam dan een betere optie. Deze opent u door het raam opzij te schuiven.

buitendeuren Lokeren

Wat voor deursoorten zijn er?

Net zoals er meerdere raamsoorten verkrijgbaar zijn, kunt u ook kiezen uit diverse soorten deuren. Bij buitendeuren kunt u bijvoorbeeld denken aan de standaard voordeur of achterdeur. Als u uw woning in Lokeren graag iets beter wilt beveiligen, dan kunt u tevens kiezen voor een inbraakwerende deur. Een inbraakwerende voordeur is voorzien van driepuntssluiting, sterke scharnieren en een veiligheidscilinder met eigendomscertificaat. Dit houdt in dat niemand zomaar een kopie van uw huissleutel kan maken. Andere buitendeuren die in Lokeren steeds populairder worden, zijn schuifdeuren of openslaande deuren naar de tuin. Hiermee geniet u het hele jaar door van uw tuin!

Kom in contact met specialisten uit uw regio!

Woont u in Lokeren en overweegt u uw ramen of deuren te vervangen? Weet u niet of uw houten ramen al aan vervanging toe zijn of zoekt u houten binnendeuren op maat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van bedrijven, werkzaam in heel Vlaanderen: ook in Lokeren! Wij werken enkel samen met de meest ervaren en best opgeleide vakmannen uit het land, waardoor wij u kunnen verzekeren van de beste service. Als u contact met ons opneemt dan sturen wij u bovendien niet één- maar tot wel vijf offertes toe! Door de prijsopgaven van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt. Bovendien bespaart u al snel 30% op de totale kosten!

ramen en deuren plaatsen Lokeren
Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.