Aluminium deuren – prijzen & mogelijkheden

Gratis offertes vergelijken

Aluminium deuren

Een voordeur neemt nogal een prominente plek in beslag. Als u visite krijgt of er komt iemand langs, is de voordeur het eerste wat men ziet. Zou toch fijn zijn als de deur aansluit op uw ramen. Wanneer u een voordeur wilt aanschaffen en laten plaatsen moet u met een aantal zaken rekening houden. Zo zijn het materiaal, maar ook de veiligheid en de isolatie van de deur van invloed op de prijs. Aluminium deuren zijn stevig en duurzaam. Hierdoor is dit materiaal steeds populairder aan het worden. Welke andere voordelen een aluminium deur heeft, hoe het zit met isolatie en uit welke deuren u allemaal kiest, worden in deze tekst besproken. Deurspecialist inschakelen om een aluminium deur te laten plaatsen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van meerdere deurspecialisten uit uw regio. Kies een specialist die bij u past voor de beste prijs! Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten.

Wat zijn de voordelen van aluminium deuren?

Aluminium deuren hebben een aantal voordelen. Het is namelijk zo dat aluminium een zeer stevig en vormvast materiaal is met een lange levensduur. Daarnaast is aluminium bestand tegen extreme temperaturen, is het bestand tegen brand en heb je er weinig onderhoud aan. Bovendien is het duurzaam en recyclebaar materiaal: een milieubewuste keuze. U kunt aluminium eenvoudig combineren met glas en er zijn opties om de voordeur inbraakwerend en thermisch geïsoleerd te maken. Er is een ruim assortiment aan stijlen en kleuren waar u uit kunt kiezen. Alle voordelen op een rijtje:

 • Lange levensduur
 • Stevig en vormvast
 • Bestand tegen extreme temperaturen
 • Brandveilig
 • Weinig onderhoud
 • Milieubewuste keuze, want duurzaam en recyclebaar
 • Optie om inbraakwerend en thermisch geïsoleerd te maken
 • Ruim assortiment stijlen en kleuren

aluminium deuren

Isolatie van aluminium deuren

Kies voor de beste isolatie voor uw aluminium voordeur door deze thermisch te isoleren, zodat de isolatiewaarde hoog is. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in hoeveel warmte per seconde, per m², per graad temperatuurverschil er verloren gaat. Dit wordt ook wel de U-waarde genoemd. Aluminium profielen bestaan uit bepaalde kamers die zijn voorzien van een thermische onderbreking. In het holle profiel zit stilstaande lucht die als isolator dient. Dit profielsysteem zorgt dat de buitendeur de warmte binnenhoudt en het koude buiten. Hierdoor bespaart u behoorlijk wat op de prijs van uw energierekening. Als u aluminium combineert met glas, is het ook belangrijk om rekening te houden met de U-waarde van glas.

Prijzen van aluminium deuren

De prijs voor het laten plaatsen van een aluminium deur is afhankelijk van een aantal factoren. Betreft het een binnen- of buitendeur en van welk materiaal is de deur? Binnendeuren zijn goedkoper dan buitendeuren. De gemiddelde prijs van een aluminium binnendeur ligt tussen de €650,- en €850,-. Een buitendeur moet inbraakwerend zijn en aan hoge isolatiewaarde voldoen, daardoor ligt de prijs een stuk hoger, namelijk tussen de €1100,- en €1300,-.

Aluminium deuren laten plaatsen?

Huur een deurenspecialist in door offertes aan te vragen!

Gratis offertes ontvangen

Premie mogelijk?

Bij het vervangen of laten plaatsen van nieuwe deuren, kunt u in een aantal gevallen in aanmerking komen voor een premie. Wanneer u volledig of gedeeltelijk het buitenschrijnwerk laat doen, heeft u recht op een premie. Voor meer informatie over de premie verwijzen wij u door.

Welke stijlen en kleuren?

Belangrijk is dat de voordeur moet passen bij uw voorgevel en ramen. U wilt dus de stijl en kleuren hetzelfde houden. Aluminium is een materiaal dat u veel vrijheid geeft als het op kleur en stijl aankomt. Er zijn diverse stijlen en kleuren die u uw aluminium deur kunt geven. Wanneer u graag de deur in de originele tint houdt, is het aan te raden om anodisatie te doen. Anodisatie is het toevoegen van een harde en slijtvaste laag, zodat de voordeur beschermd blijft. U heeft ook de keuze om uw deur te laten lakken in allerlei kleuren. Dan wordt het oppervlak voorzien van een poederlak. Welke kleur u kiest, zwart of wit, mat of glanzend, structuur of metallic, de duurzaamheid zal hetzelfde blijven. Naast anodisatie en poederlak kunt u ook voor een traditionele, landelijke of pastorijstijl gaan.

Aluminium glasdeur

Een aluminium glasdeur is een deur die volledig uit glas bestaat en een aluminium kader heeft. Deze deuren hebben een akoestische en thermische meerwaarde. Bovendien heeft u keuze uit diverse soorten deuren met verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor geanodiseerd zilver of zwart en voor gehard, gezuurd of gekleurd glas. Een glasdeur heeft diverse voordelen. Het brengt veel licht in de ruimte en het frame is onderhoudsvriendelijk.

aluminium glasdeur

Aluminium halfglasdeur

Zoals de naam al zegt bestaat een halfglasdeur voor de helft uit glas en voor een ander deel uit vulpaneel. De uitvoering en afwerking van het paneel zijn hetzelfde als het kader, hierdoor ziet het er strak uit. Een combinatie van aluminium en glas verzekert u van een natuurlijke lichtinval zonder dat de stevigheid en isolatie verloren gaan.

Aluminium paneeldeur

Bij een paneeldeur vermijdt u inkijk en licht en heeft u genoeg privacy. Een paneeldeur heeft namelijk geen glas en is licht van structuur. Het paneel heeft vaak dezelfde afwerking als het kader, zodat het goed aansluit bij de ramen.

Inbraakveiligheid

Veiligheid staat altijd voorop. Om u volledig veilig te voelen in uw eigen huis, kunt u een inbraakwerende buitendeur nemen. Deze biedt optimale bescherming tegen inbraak en brand. Een inbraakwerende voordeur is voorzien van bepaalde materialen die ervoor zorgen dat de veiligheid gegarandeerd is, zoals staal en aluminium. Ook is die voorzien van bepaald hang- en sluitwerk en een metalen deuromlijsting.

Aluminium deuren laten plaatsen

Als je een aluminium deur wilt laten plaatsen, is ons advies om een deurspecialist in te schakelen. Een vakman beschikt over kennis, vakmanschap en de juiste gereedschappen. Het bespaart u vaak een hoop tijd, als u deze klus uitbesteed. Reynaers is bijvoorbeeld een bekende specialist als het aankomt op het ontwikkelen van aluminium toepassingen, waaronder deuren en ramen.

Laat uw aluminium voordeur door een deurenspecialist plaatsen.

Benieuwd naar de prijs? Vraag offertes aan en vergelijk deze met elkaar!

Gratis offertes ontvangen

Aluminium deuren én ramen

Wilt u naast uw deuren ook uw aluminium ramen laten vervangen? Dat kan. Op die manier houdt u alles in dezelfde stijl en heeft u jarenlang plezier van uitstekend geïsoleerde deuren en ramen. Net als bij de deuren, heeft u ook bij ramen een uitgebreid keuzeaanbod aan kleuren.

Voordelen van inschakelen deurenspecialist

Een deurenspecialist inschakelen of de klus zelf doen? Er zitten een aantal voordelen als u het door een specialist laat doen. Zo heeft een vakman de juiste kennis over aluminium voordeuren, voert hij zijn werk goed uit en heeft hij de juiste gereedschappen tot zijn beschikking. Hierdoor heeft u zelf geen omkijken naar de klus en bent u verzekerd van een uitstekend eindresultaat. De voordelen van het inhuren van een deurenspecialist:

 • Specialisatie
 • Totaalpakket van A tot Z
 • Hoge kwaliteit deuren
 • Vakmanschap

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bespaar op de prijzen van het plaatsen van aluminium deuren en schakel een deurenspecialist in die de klus voor u uitvoert. Met zijn vakmanschap, kennis en juiste materiaal heeft hij de klus zo geklaard. Vraag nu gratis offertes aan bij ons, vergelijk deze onderling en bespaar geld!

Gratis offertes vergelijken!