Aluminium ramen – prijzen & mogelijkheden

Gratis offertes vergelijken

Aluminium ramen

Aluminium ramen worden gemaakt uit nieuw of gerecycled aluminium. Een aluminium raam wint steeds meer in populariteit. Dit komt omdat dit materiaal een zeer milieubewuste keuze is. Daarnaast zijn alu ramen ontzettend stevig én hebben ze een gunstige isolatiewaarde. Wat zijn precies de voordelen? Welke soorten zijn er en in welke kleuren zijn deze beschikbaar? Wat is de prijs hiervan? In dit artikel vindt u antwoord op deze vragen. Wanneer u nieuwe ramen laat plaatsen, neemt u het beste een raamspecialist onder de arm die deze klus voor u uitvoert. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zo vindt u gemakkelijk en snel een raamspecialist uit uw regio en bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Aluminium: sterk en fraai design

Aluminium is een metaalsoort die steeds vaker gebruikt wordt bij het afwerken van raamprofielen. Dit is niet voor niets, want dit materiaal heeft een aantal voordelen. Raamprofielen van aluminium zijn duurzaam, milieuvriendelijk en sterk. Hierdoor is het mogelijk om grote raampartijen te realiseren die lang mee gaan. Daarnaast zijn het slanke, vormvaste ramen die in vele afwerkingsmogelijkheden beschikbaar zijn. U kunt dus uw ramen een specifieke uitstraling geven die u wenst. Bovendien is het materiaal brand- en inbraak werend, dankzij de stevigheid. En met een gunstige isolatiewaarde, zorgt dit materiaal ervoor dat het ongevoelig is voor weersinvloeden. Tot slot heeft u weinig onderhoud aan aluminium. Kortom, erg veel voordelen:

 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Weinig onderhoud
 • Slank en stevig materiaal
 • Veel afwerkingsmogelijkheden en kleuren
 • Brand- en inbraakwerend
 • Gunstige isolatiewaarde
 • Ongevoelig voor weersinvloeden
 • Kleurvast
aluminium ramen

Zijn er ook nadelen?

Naast de vele voordelen die aluminium ramen hebben, zitten er ook een aantal nadelen aan dit materiaal. Zo is het een stuk hoger qua prijs dan bijvoorbeeld houten of PVC ramen. Wanneer er krassen op het raam zitten, of als er is inbraakschade, is dit lastig te herstellen. Ook is het eigenlijk niet mogelijk om een alu raam te schilderen of te herlakken. Hierdoor moet u een kleur kiezen die u niet snel zat wordt. Tot slot is de thermische isolatie minder goed dan PVC. Wilt u dus een goedkoper alternatief, dan kunt u PVC ramen overwegen.

Laat uw aluminium voordeur door een deurenspecialist plaatsen.

Benieuwd naar de prijs? Vraag offertes aan en vergelijk deze met elkaar!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Isolatie van aluminium

Wanneer u kiest voor aluminium ramen kan het zijn dat via de glaspartijen veel warmte verloren gaat. De isolatiewaarde speelt hier een grote rol in. Deze bepaalt namelijk indirect hoeveel energie u uiteindelijk bespaart. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt hoeveel warmte per seconde, per m², per graad temperatuurverschil er verloren gaat. Dit wordt ook wel de U-waarde genoemd. Wilt u besparen op de prijs van uw energierekening? Dan houdt u rekening met de U-waarde van zowel de ramen als van de beglazing. Aluminium raamprofielen hebben vaak een U-waarde van 1.5 W/m²K en met een driedubbele beglazing is een U-waarde van 0.8 W/m²K mogelijk. Het is ook het beste om thermisch geïsoleerd glas te nemen. Hier geldt: hoe lager de U-waarde, hoe meer energie u bespaart en hoe beter de isolatie is.

Soorten aluminium ramen

Er zijn een aantal verschillende aluminium raamprofielen. Welke keuze u maakt is afhankelijk van uw wensen. Elke raamsoort heeft bepaalde voordelen en is geschikt voor bepaalde ruimtes.

 • Standaard vaste ramen kunnen niet open en worden vaak aan de voorzijde van een woning geplaatst. Deze soort is het voordeligst in aanschaf.
 • Draai-kiepramen kunnen zowel draaien als kiepen. Bij draaien gaat het raam volledig open en bij kiepen staat het raam op een kiertje.
 • Opendraai ramen, ook wel valramen genoemd, vallen naar binnen open. Dit raam is ideaal voor ventilatie in uw woning en is vaak te vinden in ruimtes zoals de badkamer of het toilet
 • Een schuifraam schuift u open, in plaats van dat u het raam opendraait. Het voordeel is dat u geen last heeft van de gordijnen of de voorwerpen op de vensterbank. Ook is het gemakkelijk om een vliegraam te monteren.

Welke kleur voor uw aluminium ramen?

Alu ramen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Voor de sfeer in uw woning is kleur ook meer dan alleen een detail. Met een bepaalde kleur kunt u uw raam namelijk een volledig andere uitstraling geven. Een populaire kleur is de steel look. Deze steel look is strak en elegant, heeft een subtiele profilering en geeft uw huis een industrieel uiterlijk. Ook wordt er vaak voor zwart gekozen. Zwart is stijlvol en strak, waardoor dit bij veel mensen gewild is.

Prijzen aluminium ramen

De prijzen van een aluminium raam zijn afhankelijk van het materiaal en de montagekosten. Wanneer u ervoor kiest om een raamspecialist in te huren, zal de prijs verdubbelen. Ook wanneer u extra mogelijkheden bij uw raam wilt, verhoogt de prijs. Kies bijvoorbeeld voor een vliegraam, als u vaak ramen open heeft staan en vliegen buiten wilt houden. Als u graag een vast raam wilt, maar ook voorzien wilt zijn van wat frisse lucht is een ventilatierooster handig. Wanneer veiligheid hoog op uw lijst staat, is het monteren van rolluiken een goede tip. Door rolluiken is de kans op inbraken zeer klein. Het is aan te raden om een specialist in te huren. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen van een vast aluminium raam.

Kosten aluminium ramen

Vast aluminium raam Gemiddelde prijzen, incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas*
1.000 x 1.000 mm €600,- tot €800,-
1.500 x 1.200 mm €700,- tot €900,-
2.000 x 1.500 mm € 1.300,- tot €1.500,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen, inclusief levering, plaatsing, btw én isolatieglas. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Premie mogelijk?

Via uw ramen kan er veel warmte verloren gaan. Het is dan ook aan te raden om enkel of dubbel glas te vervangen voor glas van hoogrendement, zodat u energie bespaart. U kunt alleen het glas vervangen, of ervoor kiezen om het volledige schrijnwerk mee te nemen. Als u investeert in hoogrendementsbeglazing in een bestaand appartement of een woning die is aangesloten op het elektriciteitsnet voor 1 januari 2006, dan komt u mogelijk in aanmerking voor premie van uw netbeheerder.

Aluminium ramen laten plaatsen

Het plaatsen van nieuwe ramen is geen eenvoudige klus. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Echter adviseren wij u om dit door een raamspecialist te laten doen. Een vakman heeft de deskundigheid en juiste gereedschappen om de klus te doen. Maar hoe gaat een vakman te werk? Er zijn diverse stappen die genomen worden:

 • Het opmeten en nameten van de raamprofielen
 • Zorgen dat de woning afgedekt is
 • Demonteren van de oude ramen
 • De ramen afstellen
 • Afwerken van de ramen
aluminium ramen plaatsen

Bekende merken

Als het aankomt op het plaatsen van alu ramen heeft u keuze uit verschillende bekende merken die kwalitatief hoge materialen leveren. Welk merk u kiest hangt van de constructie en in wat voor huis u woont. U heeft onder andere keuze uit:

 • Sapa
 • Reynaers
 • Schüco
 • Verona

Aluminium ramen én deuren

Naast ramen is het ook een optie om aluminium deuren te laten plaatsen. Deze deuren zijn net als de ramen veilig, heeft een uitstekende isolatiewaarde en is duurzaam. Aluminium deuren zijn sterk en u kiest uit een uitgebreid assortiment en kleuren aanbod.

Laat uw alu ramen plaatsen door een raamspecialist.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

Voordelen van inschakelen ramenspecialist

Een raamspecialist inschakelen neemt een aantal voordelen met zich mee. Een vakman heeft de juiste gereedschappen, beschikt over kennis van aluminium raamprofielen en voert zijn werk deskundig uit. Hierdoor heeft u er zelf geen omkijken naar en weet u zeker dat het op de juiste manier uitgevoerd wordt. Daarnaast is een vakman gespecialiseerd in het herstellen van ramen. De voordelen van het inhuren van een raamspecialist:

 • Specialisatie
 • Totaalpakket van A tot Z
 • Hoge kwaliteit ramen
 • Vakmanschap

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Wilt u besparen op de prijs van het laten plaatsen van aluminium ramen? Neem dan een raamspecialist onder de arm die met zijn kennis, vakmanschap en specialisatie de klus voor u uitvoert. Vul uw gegevens in op het offerteformulier, ontvang verschillende offertes en vergelijk deze vrijblijvend met elkaar.

Gratis offertes vergelijken!