PVC deuren – prijzen & mogelijkheden

Gratis offertes ontvangen

PVC Deuren

Wilt u graag meer informatie over PVC deuren? Dan ben u hier op het juiste adres. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten deuren, de mogelijkheden voor glas en de prijzen. Dankzij het brede aanbod is er altijd een deur die goed bij uw woning past en bepaalt u zelf voor welke uitstraling u gaat. Laat het plaatsen, afhangen en afstellen over aan een specialist voor het beste resultaat. Op zoek naar een specialist?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt geheel vrijblijvend maximaal 6 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk en kies de beste prijs en bespaar tot wel 40% op PVC deuren!

Wat zijn de voordelen van PVC deuren?

U heeft de keuze uit verschillende soorten materialen voor uw deuren. Bijvoorbeeld hout, aluminium en PVC. PVC is één van de beste keuzes voor binnendeuren en buitendeuren. We vertellen u graag over de voordelen van dit materiaal. De inbraakveiligheid van PVC deuren is prima in orde. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een driepuntsluiting, stalen penhaaksloten en versterking van gegalvaniseerd staal. Daarnaast heeft PVC een goede isolatie en heeft u er weinig onderhoud aan. U hoeft ze niet na een paar jaar te schuren en te verven zoals bij hout noodzakelijk is. PVC deuren zijn geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouwwoningen. Er zijn deuren in uiteenlopende stijlen en kleuren verkrijgbaar. Ook een houtlook voor de natuurlijke uitstraling van hout. De voordelen op een rijtje:

  • Inbraakveilig
  • Duurzaam en lange levensduur
  • Goede isolatie
  • Onderhoudsvrij
  • Veel kleuren en stijlen

PVC deuren prijzen

PVC deuren prijzen

De prijs voor een PVC deur is voornamelijk afhankelijk van het type dat u kiest. Een binnendeur is goedkoper dan een buitendeur. Het verschil in prijs tussen deze twee deuren ontstaat door de eisen die er gesteld worden aan buitendeuren. Een buitendeur moet inbraakwerend zijn en daarnaast beschikken over goede isolatiewaardes. Voor kunststof binnendeuren is dit niet nodig en daarom zijn ze goedkoper. Een binnendeur met de standaardmaten van 2 meter bij 90 cm heeft een gemiddelde prijs van €550,- tot €750,-. De prijs van een buitendeur is ongeveer €850,- tot €1.100,-. De prijs is inclusief BTW en het laten plaatsen door een vakman. Houdt daarnaast nog rekening met een meerprijs voor het hang- en sluitwerk en het toevoegen van glas. Wilt u meer weten over de prijs voor uw nieuwe deuren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijzen PVC deuren

Type deur Maten Prijzen, incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas*
PVC binnendeur 2 meter x 90 cm €550,- tot €750,-
PVC buitendeur 2 meter x 90 cm €850,- tot €1.100,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen, inclusief levering, plaatsing, btw én isolatieglas. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Premie mogelijk?

Op zoek naar manieren om te besparen op uw nieuwe deuren? Heeft u een woning die ouder is dan 10 jaar? Door deuren te laten monteren door een vakman profiteert u van het verlaagde BTW-tarief van 6%. Dit geldt voor alle bouw- en renovatiewerken. Ook kunt u een premie krijgen wanneer u 3 of meer energiebesparende maatregelen neemt. Bijvoorbeeld de plaatsing van PVC deuren en ramen met hoogrendementsglas en het isoleren van uw dak of gevel. Dit maakt het combineren van een aantal renovatiewerken erg aantrekkelijk. Is uw woning ouder dan 30 jaar en staat deze in Vlaanderen? Dan is het in sommige gevallen een optie om een renovatiepremie of verbeteringspremie te ontvangen. Via de subsidiewijzer controleert u eenvoudig of uw gemeente een subsidie verstrekt voor isolerende deuren.

PVC binnendeuren of buitendeuren?

Een vakman uit ons netwerk helpt u graag met het plaatsen van PVC binnendeuren en buitendeuren. Kunststof is geschikt voor binnendeuren en buitendeuren. Voor elk soort deur bestaan er verschillende eisen. Zo is het belangrijk dat een buitendeur extra veilig is en goed isoleert. Voor binnendeuren is isolatie veel minderbelangrijk, maar speelt het design een veel grotere rol. In een modern interieur passen binnendeuren met glas en een ‘steel look’ erg goed. Of kies voor een klassieke uitstraling met paneeldeuren. De voordeur is zeer belangrijk. Niet alleen moet deze veilig zijn, maar de uitstraling is hier net zo van belang. Ga bijvoorbeeld voor hoogglans of een structuurfolie met houtnerf.

Interesse in prijzen van binnendeuren of buitendeuren van PVC?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Vergelijk en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Glasdeur

Een glasdeur bestaat een omlijsting met één glasplaat erin. De omlijsting is van PVC gemaakt. Een glasdeur is zeer geschikt als binnendeur of buitendeur naar de tuin. Met een glasdeur profiteert u van een maximale lichtinval. Wilt u de deur opdelen in vakken? Plaats dan een deur met glas en roeden. Transparant glas is erg mooi voor binnendeuren en buitendeuren naar de tuin. Voor de voordeur wilt u waarschijnlijk meer privacy. Dan is melkglas of matglas zeer geschikt. Voordeel van melkglas is dat het nog steeds voldoende licht doorlaat en dat het zeer stijlvol is.

Halfglasdeur

Een halfglasdeur bestaat uit twee delen. Het onderste paneel is van PVC gemaakt en het bovenste paneel is van glas. Deze twee panelen zitten in een omlijsting van kunststof. Beide panelen hoeven niet even groot te zijn. Kies voor een groter stuk glas voor meer lichtinval. Of kies voor een strak en glad oppervlak als u een moderne uitstraling wilt. Liever een klassieke look? Laat dan meer details en sierlijsten aanbrengen. Kunststof roeden over het glas zijn dan ook zeer geschikt. Kies bij buitendeuren voor isolerend veiligheidsglas. Zo voorkomt u niet alleen inbraak, maar vermindert u ook het warmteverlies.

PVC deuren glas

Paneeldeur

Paneeldeuren hebben geen glaselement en bieden veel privacy. De deuren worden veelgebruikt als binnendeuren en zijn lichter van gewicht doordat er geen gebruik wordt gemaakt van glas. Met paneeldeuren zijn er vele mogelijkheden. Voor een moderne uitstraling kunt u kiezen voor een glad oppervlak. Wilt u liever een landelijke of een klassieke look? Kies dan voor een kunststof paneeldeur die opgedeeld is in verschillende siervlakken. Een paneeldeur wordt ook vaak gebruikt als voordeur. U kunt dan bijvoorbeeld voor een sierpaneeldeur kiezen. Een paneeldeur als voordeur geeft vaak net dat beetje extra uitstraling aan uw woning.

Diverse kleuren en structuren

PVC is zeer veelzijdig en dit maakt het mogelijk om een deur in uiteenlopende stijlen en kleuren te leveren. Wilt u een klassieke deur of liever een strakke en moderne voordeur? Dat kan ook met PVC. U heeft de keuze uit verschillende soorten kleuren. Zo is er altijd een kleur die past bij uw woning of interieur. Twijfelt u nog tussen hout of kunststof? Door te kiezen voor kunststof met een houtlook structuurfolie wordt de warme uitstraling van hout nagebootst. U ziet het verschil niet of nauwelijks. Of kies voor een aluminiumlook met een zwarte kleur. Met structuurfolie creëert u bijvoorbeeld een ‘steel look’. Dit past erg goed bij binnendeuren die gecombineerd worden met glas.

PVC deuren plaatsen, wat doet de specialist?

Het plaatsen van kunststof binnendeuren vergt een andere aanpak dan voor buitendeuren. Voor een buitendeur begint een vakman met het opmeten van de deur en de positie van het slotgat. Wanneer de deur een driepuntssluiting heeft, zorgt de vakman voor de juiste plaatsing van de sluitkommen in het deurprofiel. Daarnaast zorgt de vakman ervoor dat het afhangen, afstellen en inkorten van de deur vlekkeloos verloopt. Binnendeur zijn iets eenvoudiger te monteren. Hiervoor tekent de vakman eerst af waar het raambeslag moet komen. Vervolgens schaaft hij de deur op maat. Daarna bevestigt de vakman de scharnieren en hangt hij de deur op de juiste manier op.

Isolatie van PVC deuren

De isolatie van PVC deuren is zeer goed. Dit is belangrijk voor een voordeur en andere buitendeuren. U wilt uiteraard zo min mogelijk warmteverlies in uw woning. Om het warmteverlies zoveel mogelijk te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van twee of drie dichtingen in de deur. De eerste dichting, de buitendichting, houdt de regen, stof en hagel buiten. De tweede dichting, de middendichting, zorgt voor het tegenhouden van de wind en water. Een binnendichting zorgt er tot slot voor dat de deur geluidsisolerend is. Bij aanschaf van een nieuwe deur moet u niet alleen letten opde isolatiewaarde van een deur, maar ook van het glas. Ga voor hoogrendementsbeglazing voor een optimale isolatie van uw deur.

Hang- en sluitwerk

Met het hang- en sluitwerk maakt u uw PVC deur helemaal af. Pas het deurbeslag aan bij de uitstraling van uw deur. Ga bijvoorbeeld voor zwart messing voor een moderne deur of kies voor een klassieke metalen deurkruk. Voeg daarnaast een deurslot of cilinderslot toe aan buitendeuren. Voor optimale veiligheid raden we aan om te kiezen voor een cilinderslot. Om de badkamerdeur of toiletdeur af te sluiten wordt er gebruik gemaakt van een speciaal slot met draaiknop. Voeg extra inbraakwerende deurbeslag toe om de deur nog veiliger te maken. Denk hierbij aan een hangnaadbeveiliging, veiligheidscilindersloten en lashoekverstevigingen. Producten met het Certificaat Inbraak Veilig zijn getest op de veiligheid.

Wilt u uw oude deuren vervangen door PVC deuren?

Schakel een specialist in voor de beste kwaliteit. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes!

Gratis offertes ontvangen

Bekende merken

Er zijn een aantal bekende merken waaruit u bij nieuwe deuren kunt kiezen. Denk aan Deceuninck, Brico en Belisol. Deceuninck levert hoogwaardige kunststof deuren. Deze zijn extra inbraakwerend gemaakt door gebruik te maken van gegalvaniseerd staal. Het staal is aan de binnenkant toegevoegd. Dit maakt het zeer geschikt alsvoordeur of andere buitendeur. Belisol staat bekend om de hoge isolatiewaarde en heeft daarnaast een groot gamma aan kleuren, folies en stijlen. Voor uiteenlopende stijlen en mogelijkheden is Brico zeer geschikt. Met een bekend merk heeft u een deur van een hoge kwaliteit. Dit merkt u direct in de uitstraling van de deur en het gebruiksgemak.

Voordelen inschakelen deurenspecialist

Het plaatsen van een kunststof deur lijkt op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar er kunnen een aantal dingen fout gaan. Bij een verkeerde montage werkt de deur niet goed, is een buitendeur minder veilig en ontstaan eerder beschadigingen aan de deur of het deurprofiel. Laat het plaatsen daarom over aan een deurenspecialist. Een specialist zorgt ervoor dat uw deuren goed passen, bijvoorbeeld door de deur in te korten. Dit is vaak niet nodig bij een deur op maat. Daarnaast zorgt een specialist ervoor dat het hang- en sluitwerk op de juiste manier wordt aangebracht. Alleen dan is een buitendeur op en top beveiligd. Zijn uw deuren beschadigd? Het herstellen van PVC deuren vereist veel vakkennis en ervaring. Schakel hiervoor een deurspecialist in. Schakel een deurenspecialist in voor:

  • deskundig advies;
  • het herstellen van deuren;
  • het inkorten van een deur en plaatsen van deurbeslag;
  • een vlekkeloze en snelle montage.

prijzen pvc deuren

Besparen? Gratis offertes vergelijken

WIlt u PVC deuren laten plaatsen in uw woning? Of het nu gaat om klassieke binnendeuren of moderne buitendeuren, de specialist staat voor u klaar. Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven uit uw regio. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten voor uw nieuwe deuren. Ook voor een voordeur of deur met glas is het mogelijk om de specialisten uit ons netwerk in te schakelen. Ga ook voor de beste kwaliteit en veiligheid en laat de montage over aan een deurspecialist!

Gratis offertes vergelijken!