Raamspecialist nodig?

Gratis offertes vergelijken

Ramen

Schakel een raamspecialist in voor het plaatsen of vervangen! Denkt u erover na om nieuwe ramen te plaatsen? Of wilt u uw oude houten raam vervangen door een raam van PVC of aluminium? Er zijn veel mogelijkheden! Raamspecialist inschakelen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio en kies de beste deal. U weet zeker dat u nooit teveel betaald voor uw raam.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten raamprofielen, de mogelijkheden en wat een raamspecialist voor u kan betekenen. Daarnaast geven we meer informatie over de gemiddelde prijzen.

Waarom nieuwe ramen?

Ramen van hout, aluminium of PVC hebben een lange levensduur, maar na verloop van tijd is het nodig om ze te vervangen. Door invloed van de weersomstandigheden, veroudering en beschadigingen gaat de kwaliteit achteruit. Houtrot en afbladderende verf komen daarnaast voor bij houten ramen. Laat dan uw houten raam vervangen door een specialist. Een andere reden is de kwaliteit van de isolatie. Met een nieuw kozijn is de kwaliteit hoger en heeft u minder last van warmteverlies. Voordelen van nieuwe ramen:

 • Verbeterde isolatie
 • Hoge kwaliteit
 • Kies de stijl die bij u past
 • Nieuwe beglazing

PVC ramen

Ramen van PVC zijn zeer populair en met goede redenen. PVC is zeer veelzijdig en dat maakt het materiaal zo geschikt voor een raam. Het grootste voordeel van PVC is dat het zo goed als onderhoudsvrij is. Verven en schuren is bijvoorbeeld niet nodig. Af en toe schoonmaken met een sopje is al genoeg. En we moeten niet vergeten dat PVC goedkoop is. PVC raamprofielen zijn geschikt voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw en bedrijfspanden. Twijfelt u nog tussen PVC en hout vanwege de warme uitstraling van hout? Denk dan eens na over het plaatsen van PVC met een houtlook. Hiermee heeft u alle voordelen van PVC, maar de natuurlijke uitstraling van hout.

Voordelen PVC ramen

PVC heeft een aantal voordelen. Zo hoeft u er maar weinig onderhoud aan te plegen en is de kostprijs lager dan houten of aluminium raamprofielen. Doordat het materiaal zo veelzijdig is, is er veel mogelijk qua design en kleur. Zo weet u zeker dat er altijd een stijl is die bij u en uw woning past.

 • Lange levensduur (gemiddeld 50 jaar)
 • Goede isolatiewaardes
 • Uiteenlopende stijlen en kleuren mogelijk
 • Onderhoudsvrij

aluminium ramen

Aluminium ramen

Aluminium ramen bieden vele mogelijkheden. Aluminium is zeer sterk en geschikt voor woningen en bedrijven. Wilt u een groot raam laten plaatsen? Dan is aluminium zeer geschikt. Het sterke materiaal maakt het mogelijk om hoge en brede beglazing te plaatsen met slanke raamprofielen. U profiteert van veel lichtinval en een elegante uitstraling. Soms denkt men dat er maar weinig mogelijk is qua kleur, maar dit is zeker niet het geval. Laat bijvoorbeeld een aluminium raam plaatsen met een ‘steel look’ voor een modern stalen uiterlijk. Aluminium kan daarnaast gerecycled worden en is zeer duurzaam.

Voordelen aluminium ramen

Eén van de voordelen van aluminium is dat het materiaal weinig onderhoud vereist. Het is niet elektrostatisch en daardoor trekt het geen vuil of stof aan. Daarnaast is aluminium een milieuvriendelijke optie. Het materiaal kan gerecycled worden en heeft een lange levensduur. Een ander voordeel van aluminium is dat het erg sterk is. De voordelen op een rij:

 • Weinig onderhoud, trekt geen vuil aan
 • Grote elegante raamprofielen mogelijk
 • Duurzaam
 • Elegant

houten ramen

Houten ramen

Houten ramen geven uw woning of bedrijf een warme en natuurlijke uitstraling. Van oorsprong worden de meeste profielen van hout gemaakt. Van nature heeft een houten kozijn uitstekende isolatiewaarden. Met een houten kozijn heeft u nauwelijks last van een koudebrug. Voor houten kozijnen wordt zowel hardhout als zachthout gebruikt. Er bestaan diverse soorten keurmerken voor het materiaal om de duurzaamheid te waarborgen. Een FSC-keurmerk wordt uitgereikt aan houten kozijnen die gekapt zijn onder verantwoord bosbeheer. Houdt rekening met het regelmatige onderhoud dat u aan houten ramen moet plegen. Denk hierbij aan verven, schuren en controle op houtrot. Met goed onderhoud gaan de houten raamprofielen jarenlang mee.

Voordelen houten ramen

In tegenstelling tot aluminium en PVC is het eenvoudig om houten ramen te repareren. Een ander voordeel van hout is dat u het in elk gewenste kleur schildert. Wilt u later een ander kleurtje? Dan is dat geen enkel probleem. U verft een houten raam eenvoudig in een andere kleur. Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling en de isolatie is goed geregeld. De voordelen op een rij:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Lange levensduur bij regelmatig onderhoud
 • Eenvoudig te repareren

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor uw raam?

Schakel een raamspecialist in voor het plaatsen of vervangen!

Gratis offertes vergelijken

Ramen prijzen

De kostprijs voor uw raam is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het type raam en de materiaalkeuze van belang. Voor een vast raam van 1 m² van PVC betaalt u gemiddeld een kostprijs van €200,- tot €400,-. Houten en aluminium profielen zijn duurder. Voor deze materialen moet u rekening houden met prijzen van €300,- tot €500,- voor hout en €600,- tot €800,- voor aluminium. Deze prijzen zijn inclusief de levering, plaatsing, isolatieglas en BTW. Een raam dat opendraait of een draaikiepraam is kostbaarder. Daarnaast is het type glas ook van belang voor de kostprijs. Wilt u meer inzicht in de kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Prijzen ramen

Vast raam Raamoppervlakte Prijzen, incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen, inclusief levering, plaatsing, btw én isolatieglas. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Ramen plaatsen, wat doet de specialist?

Het is verstandig om het plaatsen over te laten aan een specialist. Dan bent u verzekerd van een goede plaatsing en heeft u later geen problemen met isolatie of beschadigingen. De vakman meet eerst alles op. Daarna worden de oude profielen en beglazing verwijderd. De specialist regelt ook meteen de afvoer van sloopafval, zodat u daar niet mee blijft zitten. Daarna worden de nieuwe ramen geplaatst. Vaak gebeurt dit met twee of meer specialisten bij grotere varianten. Na het monteren verzorgt de vakman het instellen en de afwerking.

Isolatiewaarde van ramen

De isolatiewaarde wordt bepaald door het materiaal en de beglazing. De waarde wordt uitgedrukt met een U-waarde. Hierbij geldt dat hoe lager de U-waarde is, hoe hoger de isolatie is. Hout en PVC hebben beide een goede U-waarde. Aluminium heeft een hogere U-waarde en is dus minder isolerend. Combineer uw raamprofiel met dubbele beglazing of hoogrendementsglas. Deze beglazing bestaat uit twee of drie glasplaten. De ruimte tussen de glasplaten is gevuld met lucht. Bij HR-glas is daarnaast nog een warmtewerende coating aangebracht. Met een goede isolatie heeft u geen last van tocht, condens en warmteverlies. Dit merkt u meteen op uw lagere energierekening.

draaikiepraam

Vast raam of draaikiepraam?

U heeft de keuze uit verschillende soorten ramen. Kies bijvoorbeeld voor een vast raam of een draaikiepraam. Een draaikiepraam geeft u veel gebruiksgemak. Dit type wordt geopend door het raam open te draaien of te kiepen. Een vast raam kan niet geopend worden. Laat daarom een ventilatierooster aanbrengen, zodat u uw woning altijd kunt ventileren. Andere soorten zijn een valraam, schuifraam of openslaand raam. Voorzie een valraam van een valijzer om te voorkomen dat het raam beschadigt raakt bij een onverwachte harde wind. Deze wordt aan de zijkant van een houten valraam geplaatst. Een valijzer is een hulpmiddel om het raam in een bepaalde stand te laten staan. Een schuifraam is erg handig als u geen ruimte heeft voor de draaicirkel van een draaikiepraam of opendraaiend raam.

Nieuwe kozijnen van PVC, hout of aluminium plaatsen?

Ontvang een aantal vrijblijvende offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Welke kleur past bij de gevel?

Er zijn vele opties mogelijk voor de kleur. Een geschikte kleur is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de kleur die past bij uw woning. Om een goede kleur te selecteren is het handig om goed naar uw woning te kijken. Welke kleuren komen erin voor, wat is de huisstijl en het karakter van het huis en welke uitstraling wilt u uiteindelijk bereiken? Ramen lijken bijvoorbeeld groter met een lichte kleur. Wilt u houten kozijnen plaatsen? Houd er dan rekening mee dat donkere kleuren meer warmte opnemen dan lichte kleuren. Bij een donkere kleur is het mogelijk dat de verf sneller uitdroogt.

Ramen kiezen, waar op letten?

Weet u precies waar u op moet letten als u nieuwe raamprofielen gaat aanschaffen? Wij hebben een aantal handige tips voor u. Ten eerste is uiteraard de veiligheid belangrijk. Ramen met het Certificaat Inbraak Veilig zijn uitgebreid getest en voorkomen inbraken. Ten tweede moet u letten op de isolatiewaarde van het glas en het raam. Ten derde is het verstandig om van tevoren te bedenken welk materiaal u wilt. Geen onderhoud? Ga dan voor aluminium of PVC. Wilt u liever een natuurlijk product? Dan zijn houten kozijnen geschikt. Tot slot is het handig om per raam te bepalen welk type u wilt. Een valraam wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor een badkamer. Let bij de aanschaf op de volgende zaken:

 • Koop veilige ramen
 • Zorg voor een hoge isolatiewaarde
 • Kies het materiaal dat bij u past
 • Welke soort raam is geschikt

Ramen én deuren

Laat niet alleen uw ramen vervangen, maar ook uw deuren. Het is ook mogelijk om uw buitendeuren van PVC te laten maken. Het mooiste resultaat krijgt u door alles in dezelfde stijl te laten plaatsen. Dit zorgt voor uniformiteit en is bevorderlijk voor de uitstraling van uw woning.

Voordelen van inschakelen ramenspecialist

Een ramenspecialist voorziet u van deskundig advies bij de keuze uit de verschillende soorten en materialen. Twijfelt u bijvoorbeeld nog tussen PVC of hout? Een specialist geeft u waardevol advies om de juiste keuze te maken. Met een plaatser bent u verzekerd van een goede plaatsing. Dit is belangrijk voor het isoleren. Een plaatser zorgt daarnaast voor de juiste instelling. Dit bevordert het gebruiksgemak van het raam. Last van beschadigingen? Laat uw ramen dan herstellen door een hersteller voor het beste resultaat. Een raamspecialist voor:

 • het herstellen van ramen;
 • het plaatsen en instellen;
 • het verven van houten ramen;
 • deskundig advies.

Ramen prijzen

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Wilt u uw oude ramen vervangen door hoogwaardige kozijnen van PVC? Heeft u last van beschadigingen op uw raam en wilt u deze laten herstellen? Of wilt u een groot raam van aluminium laten plaatsen in uw woning of bedrijfspand? Schakel dan een specialist in! Ga naar de offertepagina , vul het formulier in en u ontvang spoedig een aantal vrijblijvende offertes. De offertes zijn gratis en u zit nergens aan vast. Vergelijk de offertes en kies de aanbieding die het beste bij u past. Door goed te vergelijken weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw ramen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!