PVC ramen – prijzen & soorten profielen

Gratis offertes ontvangen

PVC Ramen

Denkt u erover na om PVC ramen te laten plaatsen in uw woning? Of wilt u uw oude houten kozijnen vervangen door kunststof? Met een PVC raam heeft u de keuze uit vele stijlen en kleuren. Op deze pagina leest u over de voordelen en de mogelijkheden voor uw woning. Ook vertellen wij u meer over de prijzen en de opties om te besparen op de kosten. Specialist inhuren om PVC ramen te laten plaatsen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Bespaar direct op de kosten voor een PVC raam door offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes van bedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes om de beste deal te kiezen. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten.

Op deze pagina vind u alles over PVC ramen! U leest over soorten PVC ramen, de voordelen en merken. Daarnaast vind u ook informatie over glassoorten, prijzen, premies en het onderhoud van PVC ramen.

Wat zijn de voordelen van PVC ramen?

PVC is zeer populair en dat heeft alles te maken met de voordelen van het materiaal. Het grootste voordeel is dat PVC zeer weinig onderhoud vereist. In tegenstelling tot hout, hoeft u het niet te schuren of te verven en zijn problemen zoals houtrot niet aan de orde. Af en toe reinigen is al voldoende. PVC is veelzijdig en daarom zijn er vele stijlen en kleuren mogelijk. Er is altijd een design dat bij uw woning of bedrijf past. Effen kleuren zijn een optie, maar een houtlook is ook erg mooi. Ramen van PVC met een houtlook zijn bijna niet van echte houten ramen te onderscheiden. PVC beschikt daarnaast over een goede isolatie. U hoeft dus niet bang te zijn voor warmteverlies en hogere stookkosten. De voordelen op een rijtje:

 • lange levensduur van gemiddeld 50 jaar;
 • goede isolatiewaardes;
 • vele stijlen en kleuren mogelijk (ook zwart of houtlook);
 • zeer weinig onderhoud.

PVC ramen prijzen

PVC ramen prijzen

De prijzen voor een nieuw raam zijn onder andere afhankelijk van de afmetingen van het raam en het type. Een vast raam is de meest voordelige keuze, maar een opendraaiend raam of draaikiepraam biedt u meer gemak. Voor een vast raam van PVC van 1 bij 1 meter moet u denken aan een prijs tussen de €200,- en €400,-. Een iets groter raam van 1,5 bij 1,2 meter heeft een gemiddelde prijs van €300,- tot €500,-. Daarnaast is het type beglazing ook van invloed op de prijs. De genoemde prijzen zijn inclusief isolatieglas, btw, plaatsing en levering. Voor extra isolatieglas zoals HR+++ bent u meer kwijt. Maar dit verdient u terug via uw lagere energierekening. Vraag vrijblijvende offertes aan om te besparen!

Prijzen PVC ramen

Vast PVC raam Gemiddelde prijzen, incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas*
1.000 x 1.000 mm €200,- tot €400,-
1.500 x 1.200 mm €300,- tot €500,-
2.000 x 1.500 mm €600,- tot €800,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen, inclusief levering, plaatsing, btw én isolatieglas. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Premie mogelijk?

Er zijn een aantal mogelijkheden om een premie te ontvangen. Uw netbeheerder geeft bijvoorbeeld een premie voor hoogrendementsglas. Combineert u uw nieuwe ramen van kunststof met HR-glas? Dan krijgt u hiervoor €10,- per vierkante meter. Neem contact op met uw netbeheerder om informatie op te vragen. Neemt u naast isolerende ramen ook nog twee andere energiebesparende maatregelen? Vraag dan een totaalrenovatiebonus aan. Of pak direct de muurisolatie aan met het plaatsen van isolerende raamvervanging om een combinatiepremie te ontvangen. Meer informatie over het ontvangen van een premie vindt u op de website van vlaanderen.be.

Hoogwaardige PVC ramen laten plaatsen in uw woning?

Schakel een specialist in voor een perfecte montage. Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes vergelijken

Soorten PVC ramen

U heeft de keuze uit verschillende soorten ramen. Uw keuze is afhankelijk van de plaats, uw persoonlijke voorkeur, de mogelijkheden en uw budget. Een draaikiepraam is erg praktisch in gebruik. Deze draait u open of kiept u een stukje open om de ruimte te ventileren. In de voorgevel worden meestal goedkope vaste ramen geplaatst, soms gecombineerd met een klein opendraaiend gedeelte. Een valraam of kiepraam wordt vaak geplaatst in een toilet of badkamer. Is er geen ruimte voor de draaicirkel van een opendraaiend raam of draaikiepraam? Dan is een schuifraam een zeer geschikt alternatief. Deze schuift u open en hierdoor is er maar weinig ruimte nodig. U heeft de keuze uit een:

 • Vast raam
 • Opendraaiend raam
 • Schuifraam
 • Valraam
 • Draaikiepraam

Welk glas toevoegen?

Heeft u een keuze gemaakt uit de verschillende soorten ramen? Dan is het tijd om u te oriënteren op de soorten glas. Wij raden aan om enkel glas niet meer te monteren. Enkele beglazing voldoet niet meer aan de huidige normen voor isolatie. Daarnaast heeft u met enkele beglazing last van warmteverlies, condens aan de binnenzijde en tocht.. Ga minstens voor dubbel glas, maar het liefste voor hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas bestaat uit twee of drie glasplaten met een spouw, een ruimte, ertussen. Deze spouw is gevuld met lucht of edelgas en er is een coating aangebracht aan de binnenzijde van een glasplaat. De combinatie van deze elementen zorgen voor een uitstekende isolatie.

Welke kleuren en structuren?

Met PVC ramen heeft u keuze uit uiteenlopende stijlen en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor wit of zwart voor een moderne look. Liever iets klassieks? Een warme witte kleur, mahonie of zwartbruin is ook mogelijk. Wilt u het natuurlijke gevoel van houten ramen nabootsen? Dat kan door te kiezen voor een houtlook met nerf. De structuurfolie met houtlook is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Ideaal als u wilt profiteren van de voordelen van kunststof. De kleur en de stijl bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van uw huis. Een belangrijke keuze! Laat u daarom goed adviseren door een raamspecialist.

pvc raam

Extra opties voor de PVC ramen

Er zijn nog een aantal extra opties mogelijk bij het aanschaffen van PVC ramen. Laat bijvoorbeeld ventilatieroosters plaatsen. Het ventileren van uw woning is belangrijk voor de luchtcirculatie en uw gezondheid. Een ventilatierooster zorgt voor goede ventilatie, zonder dat u daarvoor een raam open hoeft te zetten. Een andere optie zijn vliegenramen. Geen vervelende insecten meer in huis! Combineer het plaatsen van nieuwe profielen met nieuwe rolluiken. Rolluiken bieden u veiligheid en privacy en zijn een uistekende zonwering.. Kies voor matglas of melkglas in uw raamprofielen voor meer privacy in de badkamer of toilet.

Isolatie van PVC ramen

De isolatie van kunststof profielen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Tegenwoordig zijn de isolatiewaardes vergelijkbaar met die van hout. Raamprofielen van kunststof worden geïsoleerd op drie manieren. De eerste laag is de buitendichting. De buitendichting beschermt het raam tegen de weersinvloeden zoals regen, zon en hagel. De tweede laag is de middendichting. Deze laag houdt wind en water tegen en voorkomt problemen met vocht. De derde laag is de binnendichting. De binnendichting zorgt voor een goede geluidsisolatie, zodat u geen last heeft van geluid van buitenaf. De profielen hebben daarnaast thermische luchtkamers die ervoor zorgen dat de koude lucht niet binnen kan komen.

PVC ramen plaatsen, wat doet de specialist?

Schakel een vakman in voor het plaatsen van uw goedkope kunststof ramen. Allereerst meet de specialist alle maten goed op voor de bestelling van de nieuwe profielen. Om een raam te plaatsen is het nodig dat het oude raam eerst verwijderd wordt. Desgewenst verzorgt de raamspecialist direct de afvoer van uw oude raam. Dit wordt zeer nauwkeurig gedaan, om beschadigingen aan het raamprofiel en het glas te voorkomen. Na de montage zorgt de specialist voor het aanbrengen van het raambeslag, de juiste instelling en een perfecte afwerking. Ook gelijk pvc deuren laten plaatsen? Dat kan.

Uw oude houten ramen vervangen door isolerende kunststof ramen?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Bekende merken

Een aantal bekende merken zijn Schüco, Deceuninck, Finstral en Belisol. Veel kozijnmerken zijn afkomstig uit Duitsland. Met een bekend merk weet u zeker dat u en hoogwaardige kwaliteit heeft. Dit ziet u terug in de uitstraling van het raam, de levensduur en de duurzaamheid. Zowel Schüco, Deceuninck, Belisol en Finstral leveren allerlei types. Desgewenst met isolatieglas. Ook is het mogelijk om kozijnen op maat te laten maken. Een ramenspecialist is u graag van dienst om een keuze te maken uit de verschillende leveranciers.

PVC ramen reinigen

Onderhoud van PVC ramen

Eén van de grootste voordelen van PVC is dat het weinig onderhoud vereist. U hoeft het alleen af en toe schoon te maken. Gebruik hiervoor een zachte spons en een sopje met warm water. Verwijder hiermee al het vuil en aanslag van de ramen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, schuurmiddel of een schuurspon. Met deze middelen beschadigt u de profielen van kunststof en ontstaan er kleine krasjes op het materiaal. Krasjes en andere beschadigingen zijn niet eenvoudig te repareren. Belangrijk dus dat u dit voorkomt. Door uw raam met enige regelmaat schoon te maken verlengt u de levensduur van uw raam.

Voordelen van inschakelen ramenspecialist

Verbeter uw wooncomfort door kunststof raamprofielen te laten monteren door een specialist. Door een vakman in te schakelen profiteert u van een aantal voordelen. Zo voorziet een raamspecialist u graag van deskundig advies. Twijfelt u nog over de kleur of de beglazing? De vakman helpt u graag. Het plaatsen en installeren van een raam is een nauwkeurige klus. Laat het over aan een vakman om er zeker van te zijn dat uw raam perfect geplaatst wordt. Alleen dan is er sprake van een optimale isolatie en veel gebruiksgemak. Daarnaast is het ook mogelijk om een ramenspecialist in te schakelen voor het herstellen van kunststof profielen. Een reparatie aan een raam is niet altijd eenvoudig. Een specialist heeft hier veel ervaring in. De voordelen van een ramenspecialist:

 • Deskundig advies
 • Perfecte plaatsing en montage
 • Herstellen van PVC ramen
 • Vakkundig en snel resultaat

Ramen prijzen

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Denkt u erover na om nieuwe PVC ramen te laten plaatsen in uw woning? Wilt u een specialist inschakelen voor het herstellen van lelijke beschadigingen op uw raam? Of wilt u uw oude raamprofielen laten vervangen door kunststof? Dat is allemaal mogelijk! Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvang snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de aanbiedingen van bedrijven uit uw regio en kies de specialist die het beste bij u past. Door de offertes te vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor uw raam van PVC.

Gratis offertes vergelijken!