Houten deuren – prijzen & mogelijkheden

Gratis offertes ontvangen

Houten deuren

Wanneer u overweegt om uw deuren te vervangen en houten deuren te laten plaatsen, dan is onder andere de houtsoort bepalend voor het uiterlijk van de deur. Daarnaast spelen de duurzaamheidsklasse en isolatie (bij buitendeuren) een belangrijke rol. Hout is zeer stijlvol, eenvoudig op maat te maken en heeft verschillende mogelijkheden qua vorm en kleur. Maar uit welke houtsoorten kiest u? Wat zijn de prijzen van houten voordeuren? En welke verschillen zijn er tussen binnendeuren en buitendeuren? Allemaal vragen waar in deze tekst antwoord op gegeven wordt. Besparen op houten deuren?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Via onze offerteservice ontvangt u maximaal 6 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en kies de beste prijs!

Waarom hout?

Hout heeft van nature een warme uitstraling. Dit maakt uw woning van buiten zeer karakteristiek. Echter is dat niet het enige voordeel van hout: het is een duurzaam en natuurlijk product dat ontzettend stevig is en een lange levensduur heeft. Bovendien hebben houten voordeuren uitstekende isolatiewaarden. U heeft daarbij ook ontzettend veel keuze als het aankomt op de soort deur en de kleuren die u wenst. Vindt u uw huidige houten deur niet mooi meer? Dan is het niet nodig om een compleet nieuwe voordeur te laten plaatsen. U kunt zowel binnen- als buitendeuren eenvoudig in een nieuw jasje steken door ze over te schilderen in een andere kleur. Een houten deur is stijlvol, past in ieder interieur en straalt klasse uit. De voordelen van hout:

 • Warme uitstraling
 • Karakteristieke woning
 • Duurzaam product
 • Lange levensduur
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Veel mogelijkheden in soorten en kleuren
 • Eenvoudig herstellen en overschilderen

houten deur

Welke houtsoort?

Al tig jaar wordt hout gebruikt om het buitenschrijnwerk van huizen te realiseren. Hout is een natuurlijk en duurzaam product, wat ervoor zorgt dat het nog steeds zo populair is. Maar welke houtsoort is geschikt voor deuren? Belangrijk is om voor een hard type te kiezen dat duurzaam is. Hoe duurzamer het hout, hoe langer het meegaat en hoe hoger de prijs is.

Er zijn verschillende soorten bruikbaar voor deuren:

 • Meranti is een veel gebruikte houtsoort en komt uit Azië. Dit type hout heeft een donkere kleur, is redelijk duurzaam en is geschikt om te lakken.
 • Afzelia komt uit tropisch Afrika, en heeft een gele tot roodbruine kleur. Dit type is hard en zeer duurzaam en is geschikt voor bijna iedere toepassing.
 • Merbau heeft een geel-oranjebruine kleur, is zachter dan Afzelia en is duurzaam. Merbauhout is afkomstig uit Indonesië en is geschikt voor buitenschrijnwerk.

Binnendeur of buitendeur?

U kunt zowel houten binnendeuren en buitendeuren laten plaatsen. Er zitten een aantal verschillen tussen een binnendeur en een buitendeur. Een binnendeur is voornamelijk een aanvulling op uw interieur. Er zijn dan ook diverse ontwerpen, materialen en kleuren mogelijk. Daarnaast is een binnendeur een stukje privacy. Zeker wanneer u ervoor kiest om een deur zonder glas te nemen. Buitendeuren hebben een aantal andere functies. Zo moet een buitendeur goed geïsoleerd en inbraakwerend zijn. Bovendien moet het deurprofiel en de eventuele beglazing van hoge kwaliteit zijn. Tot slot heeft een voordeur ook een esthetische functie: het is namelijk het eerste dat mensen zien als ze op bezoek komen.

Houten deuren laten plaatsen?

Schakel een deurenspecialist in door offertes aan te vragen!

Gratis offertes ontvangen

Isolatie van houten deuren

Langs buitendeuren gaat vaak veel koude lucht naar binnen en warme lucht naar buiten. Als u een nieuwe voordeur laat plaatsen is het van belang rekening te houden met de isolatie. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in hoeveel warmte per seconde, per m², per graad temperatuurverschil er verloren gaat. Dit wordt ook wel de U-waarde genoemd. Wanneer u een voordeur prefereert met glas, let dan op dat dit thermisch geïsoleerd moet zijn, zodat er geen warmte ontsnapt. Het voordeel van hout is wel dat dit van nature isolerend werkt en dat de U-waarde dus laag is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het hout isoleert.

Klassiek of modern?

Op het gebied van hout heeft u ontzettend veel mogelijkheden en keuzes. Er zijn diverse stijlen, kleuren en structuren. U kunt kiezen voor een naturel look, deze heeft de kleur van de deur zelf en wordt wel behandelt in verschillende tinten. Meer een landelijke stijl creëren? Kies dan voor de juiste afwerking bij uw houten deuren. Ook qua kleuren heeft u een breed aanbod, hout is namelijk in allerlei kleuren te schilderen.

Houten deur met volledige beglazing

Een houten binnendeur met glas wordt steeds populairder. Dit komt omdat er meer licht in de ruimte komt en het een open gevoel geeft. Er zijn verschillende mogelijkheden voor hout in combinatie met glas. Zo kunt u kiezen tussen helder glas, maar ook mat glas, of glas met een design is mogelijk. Laat uw houten deur met beglazing door een specialist op maat maken.

Houten deur met halve beglazing

Kiest u voor een houten deur met halve beglazing, dan is het handig om te kiezen voor hoogrendementsglas. Hierdoor hoeft u minder te verwarmen, wat zorgt voor een lagere energierekening. Een halfglasdeur zorgt voor een modern accent in uw huis, waardoor het interieur levendiger wordt en er meer lichtinval is.

houten deuren

Houten paneeldeur

Een paneeldeur is opgebouwd uit verschillende vlakken, ook wel panelen genoemd. Vaak worden paneeldeuren van hout gemaakt, omdat hout eenvoudig te bewerken is. Echter kost een houten deur wel behoorlijk wat onderhoud. Door de jaren heen zal het hout gelakt moeten worden, zodat het materiaal mooi en duurzaam blijft. U heeft wel veel keuze bij een houten paneeldeur: gaat u voor horizontale vlakken, verticale vlakken of glas-in-lood? Kies wat bij uw wensen past en wat aansluit op uw interieur.

Inbraakveiligheid

Veiligheid staat bij veel mensen hoog in het vaandel. Het is dan ook belangrijk dat u bij het kiezen van een nieuwe buitendeur zorgt dat deze veilig genoeg is. U kunt bijvoorbeeld een inbraakwerende deur nemen. Deze deursoort biedt optimale bescherming tegen inbraak, brand en andere veiligheidsrisico’s. Een kenmerk van een inbraakwerende deur is dat deze bestaat uit inbraakvertragende materialen, zoals staal en aluminium. Bovendien heeft deze deur altijd een metalen omlijsting.

Prijzen houten deuren

Diverse factoren spelen een rol bij de prijzen van houten voordeuren of van binnen- en buitendeuren. Zo heeft de houtsoort, het totaal aantal vierkante meters, maar ook eventuele beglazing en hang- en sluitwerk invloed op de totaalprijs. Binnendeuren zijn vaak goedkoper dan buitendeuren of voordeuren. Dit komt omdat er bij buitendeuren meer van invloed is, zoals de isolatiewaarde en of de deur inbraakwerend is. De gemiddelde prijs van een standaard binnendeur ligt tussen de €550,- en €850,-. Een buitendeur is gemiddeld €900,- tot €1200,-.

Laat houten binnendeuren of buitendeuren plaatsen.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag offertes aan en bespaar geld!

Gratis offertes vergelijken

Premie mogelijk?

Laat u uw voordeur, binnendeuren of buitendeur vervangen? Dan komt u in veel gevallen in aanmerking voor een premie. Als u gedeeltelijk of volledig het buitenschrijnwerk van uw woning laat opknappen of vervangen, heeft u recht op een premie. Bekijk de website voor meer informatie over deze premie.

Houten deuren laten plaatsen

Het laten plaatsen van een houten voordeur kunt u zelf doen. Dit kost u echter behoorlijk wat tijd en u dient over bepaalde kennis te beschikken. Het is dan ook ons advies om zo’n klus uit te besteden aan een deurenspecialist, die veel kennis en de juiste materialen heeft. Hierdoor bespaart u uzelf een hoop tijd uit.

Houten deuren én ramen

Als u naast uw deuren ook uw ramen wilt laten vervangen, is het mogelijk dit tegelijkertijd te doen. Hierdoor creëert u dezelfde moderne of landelijke stijl in uw woning. Houten ramen hebben net als houten deuren een scala aan mogelijkheden, stijlen, kleuren en structuren.

houten deuren en ramen

Voordelen inschakelen deurenspecialist

De klus zelf doen of een deurenspecialist inhuren? Wij raden u aan om alles uit te besteden aan een vakman. Hier zitten een aantal fijne voordelen aan. Ten eerste beschikt een specialist over de juiste kennis van houten buitendeuren of binnendeuren. Hij biedt een totaalpakket aan, en weet precies hoe hij zijn werk moet uitvoeren. Daarnaast zorgt hij voor hoge kwaliteit deuren, met een goede isolatiewaarde. U heeft zelf geen omkijken naar de klus, maar u kunt wel uitgaan van een perfect eindresultaat. De voordelen op een rijtje:

 • Specialisatie
 • Totaalpakket van A tot Z
 • Hoge kwaliteit deuren
 • Vakmanschap

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Wilt u besparen op de kosten van het laten plaatsen voordeuren? Neem een deurenspecialist onder de arm, die met zijn specialisme, kennis en de juiste gereedschappen uw klus zo klaart. Vraag gratis offertes aan, vergelijk deze onderling met elkaar en kom uit bij de juiste specialist. Hierdoor bespaart u geld op uw op maat gemaakte houten deur.

Gratis offertes vergelijken!