Ramen en deuren Asse

Welke stijl past bij uw huis? PVC, houten of aluminium ramen en deuren?

Pvc

Pvc is onderhoudsarm, duurzaam en isoleert goed.

Meer informatie

Hout

Hout is relatief goedkoop in aanschaf en gaat lang mee.

Meer informatie

Aluminium

Aluminium is licht, onderhoudsvrij en sterk.

Meer informatie

Ramen en deuren Asse

Wilt u de ramen en deuren van uw woning in Asse vervangen? Of wilt u een voordeur en achterdeur op maat laten plaatsen? Dan wilt u vast meer weten over de mogelijkheden die u heeft en welke kosten daarbij horen. Op deze pagina vindt u alles over het plaatsen en vervangen van ramen en deuren van verschillende materialen, zoals pvc, aluminium of hout. Zoekt u een goedkope ramenspecialist uit Asse?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de offertes en kies zo eenvoudig de plaatser die u de beste deal biedt. Door te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende materialen: PVC, hout en aluminium. U vindt de voordelen, prijzen en informatie over de isolatiewaarde en het onderhoud van het materiaal. Daarnaast leest u meer over soorten ramen en deuren, merken en keurmerken en de overkoepelende renovatiepremie.

pvc ramen en deuren

Pvc-ramen en deuren

Zoekt u ramen en deuren die u bijna niet hoeft te onderhouden en die tevens een uitstekende isolatiewaarde hebben? Pvc-profielen zijn voor iedere woning in Asse een aanwinst. De laatste jaren hebben kunststof kozijnen veel aan populariteit gewonnen. Bent u nieuwsgierig naar alle voordelen van pvc, de mogelijkheden en de prijzen? Lees dan snel verder op deze pagina. Wilt u zelf ramen en deuren van kunststof?

Start nu uw gratis offerteaanvraag! Vergelijk offertes en kies de beste prijs van een vakspecialist uit uw regio!

Voordelen van pvc

In Asse kiezen steeds meer mensen voor het plaatsen van pvc-ramen en deuren. De uitstekende isolatiewaarde en het weinige onderhouden dat nodig is zijn de grootste voordelen van kunststof. Maar u profiteert van meer voordelen met pvc:

 • Een uitstekende isolatiewaarde
 • Met minstens 50 jaar een lange levensduur
 • Nagenoeg onderhoudsvrij
 • Ook geluidsisolatie
 • Verkrijgbaar in elke gewenste stijl

Pvc-ramen Asse

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen in Asse kiezen voor pvc-ramen. Kunststof heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen door de uitstekende isolatiekwaliteiten. Met pvc-ramen en deuren geniet u niet alleen van een optimale thermische isolatiewaarde, maar ook van geluiddempende kwaliteiten.

Veel mensen zijn bang dat pvc-ramen niet bij hun woning passen. Door de vele kleuren en motieven waarin pvc verkrijgbaar is, is die angst niet nodig. Van klassiek tot modern, alles is mogelijk.

Ook weet u zeker dat pvc lang mooi blijft, zonder dat u er veel werk van heeft. Af en toe kuisen met een vochtige doek is genoeg om vuil te verwijderen.

Eigentijdse uitstraling met prima isolatie

In Asse kiezen steeds meer mensen ervoor om hun houten ramen te vervangen door pvc. U vindt altijd pvc-ramen die bij uw woning passen. Ga voor een strakke uitstraling met een gladde afwerking in de kleur die u wilt. Liever de uitstraling van hout? Met pvc met een houtlook krijgt u een warme uitstraling van hout zonder daarbij in te leveren op de isolatiewaarde!
Een pvc-raamprofiel isoleert op drie plekken:

 • De binnendichting zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie.
 • Wind en water worden tegengehouden door de middendichting.
 • De Buitendichting houdt koude neerslag tegen.

pvc deuren Asse

Pvc-deuren Asse

Hoewel de toepassing van pvc voor binnen- en buitendeuren in Asse minder bekend is, is het wel een uitstekende materiaalkeuze. Kunststof deuren isoleren maximaal en zijn daarnaast zeer gemakkelijk te onderhouden. Ook zijn pvc-buitendeuren inbraakwerend. Kunststof is moeilijk te forceren en de metalen profielen in de binnenkant van een pvc-deur zorgen ervoor dat inbrekers bijna niet binnen kunnen komen.

Twijfelt u of u pvc-deuren bij uw woning passen?

Een deurenspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden, zodat u altijd een passende deur vindt. Kies bijvoorbeeld voor een structuurfolie om een authentieke houtlook te krijgen. Of ga voor een strakke look in een lichte kleur.

Veiligheid van een buitendeur

Wilt u pvc buitendeuren laten plaatsen om de veiligheid van uw woning in Asse te verhogen? Een goede keuze! Pvc-deuren die u door een specialist laat plaatsen zijn voorzien van veilig hang- en sluitwerk.

Met veiligheidsbeslag maakt u uw buitendeuren nog veiliger!

Laat bijvoorbeeld een driepuntsluiting plaatsen, zodat u uw buitendeur op drie plekken op slot draait. Combineer de driepuntsluiting met blokscharnieren, zodat de voordeur of achterdeur niet uit het raamkozijn getild kan worden. Niet alleen tegen inbraak, maar pvc is ook tegen brand bestand. Een pvc-achterdeur is moeilijk ontvlambaar, waardoor een eventuele brand vertraagd wordt.

Wat is de prijs van ramen en deuren van pvc?

Omdat de leveranciers uit Asse uw ramen, buiten- en binnendeuren volledig op maat produceren, is het lastig een indicatieprijs te geven. Immers: de prijs verschilt per situatie. Er zijn diverse factoren die de totaalprijs beïnvloeden: de keuze voor het raamprofiel, het type beglazing in uw ramen, de kwaliteit van het hang- en sluitwerk en eventueel de afwerking.

Wanneer u kunststof met een houtnerf imitatie wilt kopen, dan zal de prijs iets hoger liggen dan wanneer u een standaard wit raamkozijn aanschaft. Bovendien speelt de raamsoort een belangrijke rol in het bepalen van de prijs, en zal u ook nog arbeidskosten moeten betalen. De arbeidskosten liggen gemiddeld rond 50% van de totaalprijs, maar deze verschillen per leverancier in Asse enorm.

Vergelijk daarom de verschillende offertes, zodat u zeker weet dat u de juiste prijs betaalt. In onderstaande tabel vindt u meer prijsinformatie voor pvc-ramen en deuren.

Pvc-ramen en deuren prijzen

Type Oppervlakte Gemiddelde prijzen* Opmerkingen
Vast raam 1,0m x 1,0m €100,- tot €200,- Excl. montage **
Draai-kiepraam 1,0m x 1,0m €150,- tot €250,- Excl. montage **
Valraam 0,5m x 0,5cm €50,- tot €100,- Excl. montage **
Schuifraam 1,5m x 1,0m €750,- tot €850,- Excl. montage **
Binnendeur 200cm x 90cm €550,- tot €750,- Incl. montage
Buitendeur 200cm x 90cm €850,- tot €1.100,- Incl. montage

* Let op: de prijzen van zijn inclusief btw en isolatieglas. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.
** Voor het plaatsen van een pvc-raam wordt ongeveer €200,- per m² gerekend.

Isolatiewaarde van pvc

De uitstekende isolatiewaarde is één van de grootste voordelen van pvc-ramen en deuren. Pvc-ramen en deuren isoleren zo goed, door de verschillende luchtkamers in de profielen, die gevuld zijn met stilstaande lucht. Met pvc-ramen en deuren bespaart een gemiddeld huishouden tot wel €250,- per jaar op de stookkosten! U heeft uw investering dus binnen een paar jaar alweer terugverdiend.

Niet alleen de profielen, maar ook de beglazing dragen bij aan de isolatiewaarde van ramen en deuren. Wilt u zeker weten dat u kunststof ramen en deuren optimaal isoleren? Kies dan voor HR++ isolatieglas of zelfs driedubbele HR++ beglazing.

pvc ramen deuren Asse

Onderhoud van pvc

Hoewel de goede isolatiewaarde een van de grotere voordelen is van pvc, vinden klanten uit Asse het ook belangrijk dat er weinig onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. Waar u een houten voordeur of achterdeur om de paar jaar moet onderhouden door het schilderwerk te herstellen en vernieuwen, is dat bij pvc allemaal niet nodig.

Hoe onderhoudt u pvc-ramen en deuren?

Af en toe kuisen met een zachte doek en lauwwarm water is genoeg om vuil van pvc te verwijderen. Pas op met reinigingsmiddelen, deze kunnen uw profielen juist beschadigen of dof maken. Daarnaast is het verstandig om de bewegende delen jaarlijks te smeren.

Plaatser inschakelen voor pvc-ramen of deuren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Asse!

Gratis offertes vergelijken
houten ramen en deuren

Houten ramen en deuren

Hout wordt al eeuwen toegepast als materiaal voor raamkozijnen. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. De meeste mensen in Asse kiezen voor houten ramen en deuren voor de warme en natuurlijk uitstraling van het materiaal. Lees snel verder op deze pagina om meer te weten te komen over de mogelijkheden van hout, de voordelen en de kosten. Wilt u besparen op de kosten van houten ramen en deuren? Gratis offertes vergelijken! U ontvangt maximaal 6 offertes van vakmannen uit uw regio. Kies de beste prijs en bespaar tot wel 40%!

Voordelen van hout

De authentieke en warme uitstraling is waar hout vooral om bekend staat. Vooral hardhouten ramen en deuren hebben een lange levensduur omdat ze bestendig zijn tegen alle weersomstandigheden. Met houten ramen en deuren geniet u van de volgende voordelen:

 • Een natuurlijke en warme uitstraling
 • Kies voor zachthout of hardhout
 • Een duurzame keuze
 • Een milieuvriendelijk materiaal
 • Snel een fris uiterlijk met een nieuwe verflaag

houten ramen Asse

Houten ramen Asse

Wilt u houten ramen laten plaatsen in Asse? De prijzen van houten profielen liggen hoger dan die van pvc, maar lager dan aluminium. U haalt met hout dan ook een echt luxeproduct in huis. Door te kiezen voor hardhouten profielen weet u zeker dat u een duurzame keuze maakt. De compacte structuur van hardhout maakt het materiaal bestand tegen alle weersomstandigheden.

Houten profielen moeten wel regelmatig onderhouden worden.

Het is verstandig het hout jaarlijks te controleren op houtrot en de profielen buiten iedere paar jaar te verven. Dat heeft wel als voordeel dat u uw houten ramen met een nieuwe laag verf gemakkelijk een frisse aanblik geeft.

Diverse stijlen mogelijk bij houten ramen

Heeft uw woning een klassieke uitstraling, of wilt u ramen met een strak en modern aanzien? Met houten ramen heeft u keuze uit de meest uiteenlopende stijlen. Wilt u meer weten over de verschillende stijlen die mogelijk zijn? Een ramenspecialist uit Asse vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Geef uw hardhouten kozijnen gemakkelijk een nieuwe kleur!

Bent u de kleur van uw houten ramen zat? Het voordeel van hout is dat het gemakkelijk te bewerken is. Met een laagje verf in een nieuwe kleur geeft u uw houten ramen eenvoudig een nieuw aanzien.

Houten deuren Asse

Is je voordeur of achterdeur aan vervangen toe? Of wil je nieuwe binnendeuren in je woning in Asse laten plaatsen? Niet alleen voor ramen, maar ook voor deuren is hout een uitstekende materiaalkeuze. Hout geeft uw woning een warm en authentiek uiterlijk. Ga voor buitendeuren of buitendeuren met kleine raampjes voor een extra luxe uitstraling. Met een driepuntsluiting geeft u houten buitendeuren extra veiligheid.

Altijd een passende houten deur!

Passen standaard houten deuren niet in uw kozijnen, of wilt u uw voordeur geheel aan uw woning aanpassen? Laat dan houten buitendeuren op maat maken door een plaatser uit Asse.

houten buitendeuren Asse

Houten buitendeuren op maat

Aan buitendeuren worden diverse eisen gesteld: de buitendeuren moet uw woning beveiligen tegen inbrekers en ze moeten uw woning goed isoleren zodat u geen warmte verliest. Een leverancier uit Asse kan uw buitendeuren volledig naar uw eigen wensen leveren. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er vooraf iemand bij u langs komt om de maten op te nemen. Zo weet u zeker dat er geen meetfouten gemaakt worden en dat uw nieuwe buitendeuren het juiste formaat hebben.

Maar maatwerk buitendeuren betekent ook dat u zelf bepaalt hoe de deuren eruit komen te zien. U bepaalt welke kleur de voordeur krijgt, in welke mate deze beveiligd wordt, hoe groot het raam in de deur wordt en ook de stijl van de voordeur wordt volledig naar uw wensen aangepast. Met sierlijke lijsten creëert u al snel een traditionele uitstraling, terwijl u met rechte lijnen juist een modernere look realiseert.

De specialisten uit Asse hebben een oog voor detail en zorgen ervoor dat uw nieuwe voordeur volledig naar uw wensen is ontworpen.

Houten binnendeuren op maat

Wilt u houten binnendeuren in uw woning in Asse vervangen? In oudere woningen komen de afmetingen van de deuren vaak niet overeen met de huidige standaardmaten. Maar ook in moderne woningen met plafondhoge ramen kunt u geen standaarddeuren plaatsen. Een binnendeur op maat is dan de beste oplossing.

Bepaal zelf hoe uw binnendeuren eruitzien!

Wanneer u houten binnendeuren naar uw wensen laat maken, heeft u keuze uit veel opties. Kies zelf de kleur en de stijl van uw nieuwe houten binnendeuren. Wilt u raampjes of bijzonder beslag? Een deurenspecialist uit Asse vertelt u graag meer over de opties!

Meranti ramen en deuren

Met hardhouten ramen en deuren weet u zeker dat u een kwalitatief, weersbestendig en duurzaam materiaal kiest. De hoge materiaaldichtheid van hardhout zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast hebben hardhouten ramen een deuren een lange levensduur van tussen de 40 en 75 jaar.
Ga voor Meranti!
Meranti is een van de meest bekende soorten hardhout in België. Meranti-hout is gemakkelijk te bewerken, maar ook van hoge kwaliteit. Deze eigenschappen maken Meranti zeer geschikt voor ramen en deuren. Een meranti valraam kost gemiddeld €350,-.

Hardhouten ramen en deuren

Wilt u graag een warme en authentieke uitstraling met houten ramen en deuren voor uw woning in Asse? Hoewel de prijzen van hardhout hoger liggen dan die van zachthout, is hardhout toch de beste keuze. Tegenwoordig wordt het milieu niet meer benadeeld met het kappen van hardhoutbomen. Met hardhouten ramen en deuren profiteert u van de volgende voordelen:

 • Bestand tegen alle weersomstandigheden door een dichte houtstructuur
 • Goede winddichting en isolatiekwaliteiten
 • Met 40 tot 75 jaar een lange levensduur

houten ramen prijzen Asse

Wat zijn de prijzen van houten ramen en deuren?

De prijzen van houten ramen zijn afhankelijk van vele verschillende factoren. Zo is de houtsoort allereerst van grote invloed. Er bestaan vele houtsoorten, die allen een andere prijs hebben. Voor een hardhouten raam van Meranti hout betaalt u bijvoorbeeld minder dan voor een hardhouten raam van Afzelia. Dat komt omdat Meranti een lagere duurzaamheidsklasse heeft.

Een tweede invloed op de prijs is de keuze voor de beglazing. Standaard dubbele beglazing is de meest voordelige keuze, al is de isolatiewaarde hiervan niet erg goed. Wij raden u aan om voor minimaal HR++ beglazing te kiezen, dit kost ongeveer €85,- tot €100,- per vierkante meter.

De prijzen in onderstaande tabel zijn richtprijzen, en geven geen garantie voor de werkelijke prijzen. Houd er rekening mee dat hier de montagekosten nog niet bij gerekend zijn, dit zullen ongeveer 50% van het totaalbedrag zijn. Op de arbeidskosten bespaart u eenvoudig door meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Houten ramen en deuren prijzen

Type Oppervlakte Richtprijzen* Opmerkingen
Vast raam 1,0m x 1,0m €150,- tot €300,- Excl. montage **
Draai-kiepraam 1,0m x 1,0m €250,- tot €400,- Excl. montage **
Valraam 0,5m x 0,5cm €150,- tot €200,- Excl. montage **
Schuifraam 1,5m x 1,0m €750,- tot €950,- Excl. montage **
Binnendeur 200cm x 90cm €550,- tot €850,- Incl. montage/
excl. glas
Buitendeur 200cm x 90cm €900,- tot €1.200,- Incl. montage/
excl. glas

* Let op: de prijzen van zijn inclusief btw en isolatieglas. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.
** Voor het plaatsen van een houten raam wordt ongeveer 50% van de aanschafkosten gerekend.

Houten ramen of deuren plaatsen in Asse?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Asse!

Gratis offertes ontvangen
aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen en deuren

Zoekt u ramen en deuren met een industriële of juist een elegante look? Aluminium werd vroeger vooral in industriële gebouwen gebruikt, maar tegenwoordig is het metaal in Asse ook voor woningen populair. Omdat het metaal een sterk materiaal is, zijn grote ramen met dunne profielen mogelijk. Wilt u meer weten over dit strakke metaal? Lees dan snel verder. Wilt u aluminium ramen en/of deuren? Bespaar op de kosten door via onze offerteservice offertes aan te vragen. Zo vind u de vakspecialist voor de beste prijs! Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Voordelen van aluminium

Aluminium wordt vaak gekozen omdat het een zeer sterk materiaal is dat een grote belasting aan kan. Omdat het zo sterk is, is het mogelijk om zeer grote ramen te maken met heel smalle profielen. Ook is het metaal zeer onderhoudsarm. Met deze ramen en deuren geniet u onder andere van de volgende voordelen:

 • 100% recyclebaar en duurzaam
 • Grote ramen met dunne profielen
 • Onderhouden is bijna niet nodig
 • Een veilige, inbraakwerende keuze
 • Erg veel mogelijkheden in stijl en kleur

aluminium ramen Asse

Aluminium ramen Asse

Eén van de pluspunten van aluminium is dat het een zeer sterk materiaal is. Waar u bij pvc dikke raamprofielen nodig heeft, is dat bij dit metaal niet het geval. Daarom staan metalen ramen en deuren erg goed in moderne en elegante woningen, met veel raampartijen. En hoewel u het niet verwacht, isoleren deze profielen zeer goed doordat verschillende luchtkamers zijn ingebouwd.

Hoe zit het met de prijzen?

Aluminium ramen en deuren zijn niet goedkoop. De prijzen zijn hoger dan die van pvc of houten profielen. Wel profiteert u met deze metalen ramen van een zeer lange levensduur tussen 40 en 60 jaar.

Geen onderhoud, lange levensduur

Met aluminium ramen geeft u uw woning een strakke en elegante uitstraling, maar ook een industriële look is mogelijk. Wat zeker is, is dat u lang van de metalen profielen geniet, zonder dat u er veel werk van heeft. U onderhoudt het metaal eenvoudig door de profielen af en toe te kuisen. U doet dit het beste wanneer u ook de beglazing schoonmaakt.

Hoe houdt u aluminium schoon?

Gebruik bij het kuisen een zachte doek of spons en lauwwarm water. Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen omdat deze het metaal kunnen beschadigen. Met de juiste onderhoudswerkzaamheden geniet u tussen 40 en 60 jaar van uw metalen ramen en deuren!

aluminium deuren Asse

Aluminium deuren Asse

Hoewel het gebruik van aluminium voor ramen algemeen bekend is, denken de meeste mensen uit Asse bij dit materiaal niet aan binnendeuren en buitendeuren. Toch is het metaal een goede keuze voor buitendeuren, maar ook voor binnendeuren. Wilt u in uw moderne woning strakke deuren met glas? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van aluminium.

Ook deuren op maat!

Als standaarddeuren niet in uw woning passen, of wanneer u uw buitendeuren of binnendeuren met glas geheel naar eigen smaak wil maken, is aluminium een goede keuze. Met een aluminium voordeur geeft u uw woning een unieke uitstraling. Vraag een specialist uit Asse naar de mogelijkheden!

Aluminium biedt uitstekende isolatie

Vroeger isoleerden aluminium ramen en deuren niet goed. U herinnert zich misschien nog wel dat de profielen nat werden bij koud weer en dat er in de winter zelfs ijsbloemen op het raam stonden. Tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Moderne aluminium ramen isoleren zelfs uitstekend.

Hoe isoleren aluminium ramen en deuren?

Aluminium is een goede geleider van warmte en kou. Het materiaal zelf isoleert dus niet. Daarom is er bij raamprofielen en buitendeuren voor gezorgd dat het binnenste en buitenste metaal elkaar niet rechtstreeks aanraken. Verschillende luchtkamer met daarin stilstaande lucht zorgen ervoor dat warmte en kou niet worden doorgegeven van binnen naar buiten en andersom.

Recent aangevraagde offertes

Houten ramen vervangen in Leuven
Nieuwe buitendeuren in Vilvoorde
Twee pvc ramen in Dilbeek
Deur op maat in Halle
Schuifraam leveren Grimbergen
Nieuwe kozijnen plaatsen Tienen
Reparatie draai-kiep raam Sint-Pieters-Leeuw
Reparatie draai-kiep raam Zaventem
Houten veranda bouwen Asse
Nieuw aluminium kozijn in Aarschot

Kosten van aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen komen met vele voordelen, maar het is helaas wel één van de duurdere materialen. Per vierkante meter betaalt u, inclusief montage, ongeveer €800,- tot €950,-. Wel bent u met deze investering jarenlang voorzien van kwalitatieve ramen en deuren die nauwelijks onderhoud vereisen. De prijzen van alu ramen en deuren verschillen per situatie.

De afmetingen zijn natuurlijk van invloed, maar de functie van het raam speelt ook een grote rol. Het aanschaffen van een draai-kiepraam is bijvoorbeeld prijziger dan de aankoop van een vast raam. Zo betaalt u tevens aanzienlijk minder voor alu binnendeuren ten opzichte van buitendeuren.

Voor de arbeidskosten kunt u gemiddeld 50% van rekenen. Wilt u zeker weten wat u gaat betalen? Twijfel dan niet om een aantal offertes aan te vragen via ons offerteformulier.

Aluminium ramen en deuren prijzen

Type Oppervlakte Prijzen* Opmerkingen
Vast raam 1,0m x 1,0m €150,- tot €300,- Excl. montage **
Draai-kiepraam 1,0m x 1,0m €450,- tot €550,- Excl. montage **
Valraam 0,5m x 0,5m €225,- tot €275,- Excl. montage **
Schuifraam 1,5m x 1,0m €1.150,- tot €1.350,- Excl. montage **
Binnendeur 200cm x 90cm €700,- tot €900,- Incl. montage/
excl. glas
Buitendeur 200cm x 90cm €1.150,- tot €1.350,- Incl. montage/
excl. glas

* Let op: de prijzen van zijn inclusief btw en isolatieglas. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.
** Voor het plaatsen van een aluminium raam wordt ongeveer 50% van de aanschafkosten gerekend.

Overweegt u stijlvolle aluminium ramen of deuren?

Bespaar door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van specialisten uit Asse!

Gratis offertes ontvangen

Soorten ramen

Laat u uw ramen en deuren vervangen? Dat is een goed moment om te kijken welke raamsoorten het meest geschikt voor uw woning zijn. Kies bijvoorbeeld voor een schuifraam, een kiepraam of valraam of een draai-kiepraam. Ook een combinatie van verschillende raamtypes is mogelijk! Lees verder op deze pagina voor meer informatie over verschillende raamsoorten.

Vast raam

Een vast raam is het meest standaard type raam dat u kunt kiezen en ook het raam met de laagste prijzen. Het kenmerkende van een vast raam is dat deze niet geopend kan worden. Dat maakt vaste ramen erg geschikt voor om te plaatsen op de benedenverdieping van een woning.

Dan loopt u geen veiligheidsrisico als u een keer vergeet het raam te sluiten. Maar ook in combinatie met andere raamsoorten komen vaste ramen veel voor, zoals een schuifraam, kiepraam of valraam.

draai-kiepraam Asse

Draai-kiepraam

Kunt u niet kiezen tussen een kiepraam of een raam dat u geheel opendraait? Met een draai-kiepraam is het niet meer nodig om te kiezen. Deze nieuwere raamsoort wordt steeds meer toegepast in Asse.

Wilt u het raam geheel openen?

Kies dan voor de draaifunctie van het draai-kiepraam. Wilt u liever ventileren door het raam een beetje te openen? Met de kiepfunctie functioneert een draai-kiepraam als een valraam. Houd er wel rekening mee dat een draai-kiepraam naar binnen opent.

Valraam

Een valraam wordt ook wel een kiepraam genoemd. Dit raam heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het valraam geopend wordt. Dan valt of kiept het raam als het ware naar binnen. Bij een valraam of kiepraam zitten de scharnieren aan de onderkant en is de openingen aan de bovenkant.

Een valraam of kiepraam wordt vooral in badkamers en garages gebruikt. Door de kleine opening is het mogelijk om goed te ventileren, zonder dat bijvoorbeeld regenwater uw woning binnenkomt.

Schuifraam

Een schuifraam heeft zijn naam te danken aan de schuifbeweging die het raam maakt bij het openen. U kunt kiezen een schuifraam horizontaal te openen, maar ook een verticaal schuifraam is mogelijk.

Het voordeel van een schuifraam is dat u bij het openen en sluiten geen last heeft van obstakels, zoals gordijnen, zonwering of spullen in de vensterbank. Wel is het monteren van een schuifraam specialistisch werk dat u best laat uitvoeren door een ramenspecialist uit Asse.

ramen plaatsen Asse

Ramen plaatsen Asse

Wilt u goedkope ramen en deuren plaatsen in uw woning in Asse? U laat het plaatsen en vervangen van ramen best over aan een ramenspecialist uit Asse. Een verkeerde montage kan schade aan uw woning en nieuwe ramen tot gevolg hebben. Bovendien isoleren nieuwe ramen alleen bij een juiste plaatsing optimaal.

Hoe gaat een plaatser te werk?

Een goedkope ramenspecialist begint door uw ramen goed op te meten. Daarna dekt hij uw meubilair af, zodat dat niet beschadigt of vies wordt. Laat u uw oude ramen vervangen? Dan verwijdert de plaatser eerste de oude profielen. Daarna plaatst en monteert de ramenspecialist de nieuwe ramen.

Welke deursoorten zijn er?

Bent u op zoek naar mooie buitendeuren voor uw nieuwbouwwoning in Asse? Of wilt u de binnendeuren van uw bestaande woning vervangen? Net zoals er meerdere raamsoorten verkrijgbaar zijn, heeft u ook keuze uit diverse soorten deuren. Lees snel verder op deze pagina om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

Binnendeuren Asse

Wilt u uw binnendeuren laten vervangen? Of bent u na een renovatie op zoek naar passende binnendeuren voor uw woning in Asse? U heeft keuze uit verschillende soorten binnendeuren.

 • Een stompe deur valt helemaal in het kozijn. Omdat de deur precies recht moet hangen, is plaatsen niet eenvoudig.
 • Een opdekdeur valt voor een gedeelte op het kozijn. Opdekdeuren zijn eenvoudig te plaatsen en laten weinig toch door.
 • Geef u woning een uniek karakter met een schuifdeur.
 • Kies voor glazen deuren voor een moderne uitstraling.

buitendeuren Asse

Buitendeuren Asse

Voor buitendeuren gelden strengere eisen dan voor binnendeuren. Waar voor binnendeuren de isolerende kwaliteiten niet belangrijk zijn, moeten buitendeuren de kou wel goed buitenhouden. Daarnaast moet een voordeur of achterdeur ook inbrekers buitenhouden.

Hoe maakt u buitendeuren veilig?

Wilt u een extra veilige voordeur of achterdeur? Kies dan voor een driepuntsluiting, waarmee u de achterdeur op drie plekken op slot doet. Combineer de driepuntsluiting met blokscharnieren voor een extra veilig gevoel. Met blokscharnieren is het niet mogelijk om de deur uit het kozijn te tillen.

Buiten- of binnendeur vervangen

Gaat uw achterdeur lastig open en dicht? Of wil een van uw binnendeuren niet meer goed dicht? In sommige gevallen is voor herstellen een reparatie mogelijk. U moet hierbij vooral denken aan het vervangen van hang- en sluitwerk, het afstellen van de deur of het vervangen van kapotte onderdelen.

Wanneer een binnen- of buitendeur vervangen?

Kapot beslag is vaak een reden om uw deuren te vervangen. Omdat beslag in veel verschillende maten bestaat, is lastig om het juiste beslag te vinden voor het vervangen. Maar ook wanneer uw achterdeur of binnendeuren ernstig beschadigd zijn, is het verstand deze te laten vervangen. Vraag een deurenspecialist uit Asse naar de mogelijkheden.

Deuren plaatsen Asse

Wilt u een nieuwe voordeur of achterdeur plaatsen, maar weet u zelf niet goed waar u dan moet beginnen? Met een deurenspecialist uit Asse hoeft u zelf helemaal niets te doen. Daarnaast bent u verzekerd van een juiste montage van uw achterdeur of andere binnen- en buitendeuren.

Welke stappen doorloopt de plaatser?

Een plaatser begint door uw huidige deur goed op te meten, zodat u zeker weet dat de nieuwe deur goed past. Bij het plaatsen vervangt hij ook direct de oude scharnieren. Als de deur geplaatst is, zorgt de vakman ervoor dat de deur precies recht komt te hangen en dat hij goed opent en sluit.

Goedkope specialist uit Asse gezocht?

Vraag offertes aan, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Merken ramen en deuren

Laat u nieuwe ramen en deuren plaatsen? Dan heeft u ruime keuze uit verschillende fabrikanten. Iedere fabrikant is gespecialiseerd in een bepaald gebied, zoals kunststof kozijnen. Lees verder voor de sterke punten van enkele bekende merken. Naast deze merken bestaan er nog veel andere merken. Vraag een specialist uit Asse voor meer informatie en deskundig advies!

Schüco ramen en deuren

Kies voor Schüco als u ramen en deuren zoekt die uw nieuwe of bestaande huis een individuele stijl geven. Die individuele stijl maak Schüco waar door u veel opties aan te bieden. De fabrikant maakt ramen, voordeuren, schuifdeuren en veranda’s waar u veel zelf kunt kiezen. De isolerende kwaliteiten van de ramen en deuren zorgen dat bespaart op uw energierekening.

Finstral ramen en deuren

Finstral is gespecialiseerd in het maken van kunststof en aluminium raamprofielen en buitendeuren. Bij deze fabrikant kunt u zelfs raamprofiel krijgen met een combinatie van pvc en aluminium. Met Finstral vindt u altijd een buitendeur of -raam die uitstekend bij de stijl van uw woning passen. De fabrikant gebruikt innovatieve technieken om buitendeuren en raamkozijnen te maken voor iedere behoefte!

Rehau ramen

Zoekt u een betrouwbare fabrikant van pvc-buitendeuren of raamsystemen? Dan bent u bij de fabrikant Rehau aan het juiste adres. Bovendien staat dit merk een minimaal energieverlies. Er is altijd een innovatief raamsysteem dat precies bij uw wensen past. Kies voor een strakke look met een gladde folie in RAL-kleuren of voor een pantserfolie met een authentiek houtprofiel.

Bruynzeel deuren

Zoekt u een specialist op het gebied van binnendeuren? Elke binnendeur van Bruynzeel heeft een eigen karakter en is van de hoogste kwaliteit. Bij Bruynzeel heeft u keuze te over, want alle binnendeuren zijn met talloze opties naar eigen smaak aan te passen. Daarnaast levert Bruynzeel ook maatwerk binnendeuren, als u op zoek bent naar een echte blikvanger in huis.

Op welke keurmerken letten?

Wanneer u via de offertepagina offertes aanvraagt, ontvangt u snel maximaal zes prijsopgaven. Eén van de dingen waar u deze op kunt vergelijken is keurmerken. Voor ramen en deuren bestaan verschillende keurmerken.

Wilt u zeker weten of uw goedkope ramen en deuren voldoen aan de Europese regels op het gebied van gezondheid, veiligheid en bescherming van het leefmilieu? Controleer dan op de CE-markering. Op belgium.be leest u meer over dit keurmerk.

Laat u hardhouten ramen en deuren plaatsen? Controleer dan of het hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen van FSC. Met dit keurmerk weet u zeker dat u milieuvriendelijk hout koopt. Op fsc.be vindt u meer informatie over dit ecologische keurmerk.

Overkoepelende renovatiepremie

Laat u tijdens een renovatie van uw woning in Asse de ramen en deuren vervangen? Dan komt u in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Deze renovatiepremie is er om renovaties energiebesparende maatregelen te stimuleren.
Wat zijn de voorwaarden?
De renovatiepremie geldt zowel voor huur- als koopwoningen. U moet minimaal €2.500,- aan facturen laten zien. U ontvangt dan maximaal 30% premie. Als u in de afgelopen 10 jaar al een premie ontvangen hebt, kunt u echter geen aanspraak maken op de renovatiepremie. Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie over de renovatiepremie en de voorwaarden.

ramenspecialist Asse

Waarom een deuren- en ramenspecialist uit Asse inschakelen?

Bij ramen en deuren is een goede plaatsing belangrijk om beschadigingen te voorkomen en om optimaal te profiteren van de isolatiewaarde. Daarom is het altijd verstandig om een vakkundige ramenspecialist in te huren. Dan profiteert u van de volgende voordelen:

 • Krijg veel informatie en deskundig advies.
 • Een specialist plaatst alle ramen en deuren vakkundig.
 • Met de offerteservice vindt u altijd een goedkope specialist!

Gratis ramen en deuren offertes op maat vergelijken

Woont u in Asse en overweegt u uw achterdeur te vervangen? Of wilt u graag maatwerk binnendeuren met glas of een voordeur naar u eigen smaak laten maken? Twijfelt u over de beste materiaalkeuze voor een nieuwe buitendeur? Een deuren- en ramenspecialist uit Asse plaatst u ramen en deuren vakkundig en is u ook graag van dienst met deskundig advies.

Zeker weten dat u niet te veel betaalt?

Het enige wat u hoeft te doen is via de offertepagina gratis offertes aan te vragen. U ontvangt maximaal zes gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de prijsopgaven op prijs en aanbod en kies snel de specialist die best bij uw wensen past!

Gratis offertes vergelijken!